NİĞDE VALİSİ KILIÇ ALAATTİN KARACA'YI MAKAMINDA KABUL ETTİ

ABONE OL

Vali Necmeddin Kılıç Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'yı Makamında kabul etti.

Reklam
Reklam

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca; “Türkiye Dağcılık Federasyonunun Türkiye’deki İlk dağ okulu ve dağ eğitim merkezi tesisi olan Niğde Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi sayenizde ilimize yapıldı. Bu Merkezin İlimize, Ülkemize çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu Merkezin İlimize en büyük katkısı dağcılık sporunun teknik özelliklerinin yanında, sosyal, kültürel ve ekonomik yönleri olacaktır. Niğde’nin tanıtılmasında, Çamardı İlçesinin, Aladağların, Demirkazığın iç turizme kazandırılmasında bu tesisin çok büyük faydası olacaktır. Biz federasyon olarak dağ merkezimizin dünyaya açılmasından yanayız bunun için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin ilk modern ve yerleşik dağcılık okulu merkezi Sizin çabalarınızla Niğde’ye yapıldı. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı, tesisin kurulmasında ki  büyük katkılarınızdan dolayı size çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Kılıç’ta; İlimizin sahip olduğu en önemli turizm kaynaklarından biri Aladağlardır, Demirkazıktır. Dağcılığın en önemli adresi olan Demirkazık’ın tüm dünyaya tanıtılması gerekmekte idi. İlimizi turizme açmak, çeşitliliği sağlamak için gösterdiğimiz gayret ve verdiğimiz çabaların başında Demirkazık’ta Türkiye’nin ilk dağcılık okulunu açmak, dağ sığınma evleri yapmak, yürüyüş yolları haritası çıkarmak gibi planlarımız vardı ve bu düşüncelerle yola çıktık. Planlarımızı icraata dökmek için çalışmaya başladık yürüyüş yolları haritasını bastırdık ve dağıttık daha sonra dağ okulunun açılış için gayretle çalışmaya başladık ve yapımı tamamladık, resmi açılışı henüz yapılmadı ancak önümüzdeki günlerde İlimiz tanıtacak bir açılış yapılacak. Niğde Mümtaz Çankaya Dağcılık Eğitim Merkezi ve Dağ Evi İlimiz de hem dağ turizmini etkinleştirecek hem de Türkiye’nin dört bir tarafından dağcıların ilimize gelmesini sağlayacaktır ki bütün bunlar ilimize çok büyük katkılar sağlayacaktır.

Bize bu projede katkısı olan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’ya, federasyon üyelerine, bu işe gönül veren, katkı sağlayan olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum “dedi.