ÖĞRENCİ BULUŞMALARI BİZİM İÇİN BİR AİLE TOPLANTISI

ABONE OL

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, belirli aralıklarla ve düzenli şekilde öğrencilerle buluştuklarını ve bu aile buluşmalarının çalışmaları şekillendirme bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Akademisyenler, idari personeller, dış paydaşlar, öğrenciler… Rektör Şahin, ekibiyle birlikte periyodik olarak farklı kesimlerle bir araya geliyor ve çalışmaları istişare ediyor, beklentileri dinliyor. Bu kapsamda Şahin, kampüsteki çeşitli okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerle Senato Salonu’nda bir araya geldi. Öğrenci buluşmalarının kendileri için çok önemli olduğuna değinen Şahin, “Bu toplantıları bir aile toplantısı şeklinde gerçekleştiriyoruz. Böylece hem tanışıyor, hem de sorunlarımızı ortak akılla çözmeye gayret ediyoruz ve çalışmalarımızı birlikte değerlendiriyoruz” dedi.

Tüm çalışmalarını altı temel prensip üzerinden yaptıklarını kaydeden ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Bunlardan ilki ‘az da olsa devamlı olan’ ilkesidir. Bunu, ‘iki günü birbirine denk olan zarardadır’ prensibiyle birleştiriyoruz. Yani, bir seferlik işler yapmak yerine, daha kalıcı işler yapıyoruz ve bir önceki günle bugün, bugünle yarın, geçen haftayla bu hafta arasında anlamlı bir fark oluşturmaya çalışıyoruz. Üçüncü prensibimiz, sayı takıntımızın olmaması. Bizim için nitelik, nicelik kadar önemlidir. Biz, meleklerden oluşan bir ekip değiliz ve meleklerle çalışmıyoruz. Yani hepimiz hatalar yapabiliriz. Ama sistematik hatalar yapmamaya gayret gösteriyoruz; bu da bizim çalışmalarımızı şekillendirdiğimiz dördüncü prensibimiz. Beşinci prensibimiz, kız öğrencilerin okumasına verdiğimiz değerdir. Medeniyet inşa sürecinde kız öğrencilerimizin ve kadın çalışanlarımızın katkılarının çok değerli olduğuna inanıyoruz. İdareci konumundaki kadın çalışanlarımız yüzde 35-45 bandındadır. Tüm işlerimizi kültür-sanat etkinlikleriyle taçlandırıyoruz ve bunu da altıncı prensibimiz olarak görüyoruz. Nezaket, zarafet, estetik, sevgi, saygı, vefa… Maddi kalkınma önemli ama bu duyguların gelişmesi ve iç dünyamızın derinliği çok daha önemli.”

 

Toplantının son bölümünde Şahin söz alan öğrencileri dinledi, onların tespitlerine ve beklentilerine dair notlar aldı.