VALİ AYKUT PEKMEZ'İN "18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ" MESAJI

ABONE OL

Çanakkale savaşı milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almış aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır.

Reklam
Reklam

Çanakkale, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye atarak, sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır.

            Bugün, üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarında Şehitler Günü’nü onurla yâd ediyoruz.  103 yıl önce Çanakkale’de sergilenen; milletimizin azimli ve kararlı duruşu, vatan aşkı, bayrak sevdası ve istiklal tutkusu; bu yüksek ruh ve anlayışın önünde hiçbir gücün duramayacağının da kanıtı olmuştur. Çanakkale’de milletçe etrafında yekvücut olduğumuz birlik ve dayanışma ruhuna dünya var oldukça ihtiyaç duyacağımız bilinciyle, Türkiye’mizin payidar olabilmesi için şehitlerimizin bıraktığı emanetin gerçek değerini idrak etmek durumundayız.

 

            Bu münasebetle, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde; şehit yakınlarına en derin vefa ve hürmet hislerimizi arz ederken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

                                                      Aykut PEKMEZ

                                                                 VALİ