Yeşim Pekmez Hanımefendi Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti

ABONE OL

Vali Aykut Pekmez'in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu okum-yazma seferberliği kapsamında Sarıyahşi İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Yeşim Pekmez Hanımefendiyi Sarıyahşi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bulat, Şube Müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri karşıladı. Yeşim Pekmez Hanımefendi Halk Eğitim Merkezinde kursları devam eden kursiyerleri ile bir süre görüştükten sonra kursiyerlerin yapmış olduğu ürünleri inceledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenlerden bilgi alan Yeşim Pekmez hanımefendi; “Ev hanımı bayanlarımızı kurslara katılmaya davet ediyoruz. Sizler bu kurslarda yaptıklarınız ve yapacaklarınızla başkalarına hem cesaret hem de örnek olacaksınız. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış oldukları okuma-yazma seferberliği kapsamında okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza kurslar açarak onlara okuma yazma öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen tanıdıklarınız varsa kurslara yönlendirelim, hatta gelme imkanı olmayanların evlerine kadar bu kursları taşıyabiliyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Bulat, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma-yazma, ev tekstili ürünleri, spor, hasta yaşlı bakım ve hijyen eğitim kursları verildiğini ve toplamda yaklaşık olarak 80 kursiyere eğitim verildiğini belirtti. 6 okuma-yazma kursunda toplam 14 öğrencinin bulunduğunu belirtti. 

Yeşim Pekmez Hanımefendi verdikleri bilgilerden ve konukseverliklerinden dolayı İlçe milli Eğitim Müdürü Bulat’a, Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerine teşekkür etti.