ZİNCİRİYE MEDRESESİNDE AKMEK EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

ABONE OL

Aksaray Belediyesi, Geleneksel Türk sporlarını halka tanıtmak için 33'üncüsü düzenlenen 2. Kılıçarslan temalı Ihlara Kültür ve Spor Festivalinin kapsamında Zinciriye Medresesinde AKMEK Kursiyerleri tarafından yapılan el sanatları sergisi açıldı. Sergide ayrıca Aksaray Belediyesinin 'Sizin Gözünüzden Aksaray' adlı Geleneksel Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren ve mansiyon ödülü olan fotoğraflar da sergilendi.

Reklam
Reklam

Aksaray Belediyesi, Ihlara Kültür ve Spor Festivalinin ilk günü Zinciriye Medresesinde geleneksel kültür ve el sanatları sergisini halka açtı. Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten AKMEK kursiyerlerinin yıl boyunca yaptıkları el sanatları ürünleri açılan sergide yerlerini aldı.

Serginin açılış kurdelasınıMilletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nevzat Topal ile Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi Başkanı Yunus Gümüşsoy kesti.

Açılışın hemen ardından sergiyi gezen Milletvekilli Cengiz Aydoğdu sergilenen eserleri tek tek inceledi. Serginin kendisinde hayranlık uyandırdığını açıklayan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bu sergi, İstanbul da Topkapı ve Çırağan da açılması gereken bir sergiydi. Çünkü içeriği çok zengin. Ben Haluk Şahin Yazgı Başkanıma böylesine önemli bir festivale ve sergiye öncülük ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, serginin festival boyunca açık kalacağını ifade etti.Sergide Akmek’te el sanat ürünleri Ebru sanatı başta olmak üzere Porselen Boyama, Kâğıt Rölyef, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Çini İşlemeciliği, Takı Tasarımı, Ahşap Boyama gibi ürünler sergilendi.

Ayrıca sergide yine Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Sizin Gözünüzden Aksaray” adlı Geleneksel Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraflarda sergide yerini aldı.

Başkan Yazgı, sergi açılışına katılan Milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya festival anısına bir hediye takdim etti.