-

ASÜ BİRÇOK ALANDA HEM KALİTELİ HEM DE YETKİN

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün pek çok alanda hem kalite, hem de hacim olarak yetkin bir üniversite olduğunu, bu durumun TÜBİTAK’ın analiz sonuçlarıyla da ispatlandığını belirtti.

ASÜ BİRÇOK ALANDA HEM KALİTELİ HEM DE YETKİN
18 Temmuz 2018 - 08:45
TÜBİTAK, Türkiye’deki üniversitelerin yetkinliklerinin tespiti ve ulusal öncelikler doğrultusunda yönlendirilmelerine katkı sağlamak amacıyla “Üniversite Yetkinlik Analizi Çalışması” gerçekleştirdi. Çalışmanın sonuçlarına göre ASÜ, genç yaşına rağmen pek çok alanda yetkinliğini kanıtladı. ASÜ; Katı Madde Fiziği, Atom ve Molekül Fiziği, Yarı İletkenler, Metal ve Alaşımlar, Yüzey Kaplamalar ve Filmler, Kimya, Polimer ve Plastikler, Matematik ve İstatistik, Arıtma Teknolojileri, Maden Teknolojileri, Jeoloji, Eğitim, Coğrafya, Gıda Güvenliği ve Kitle İletişim Araçları alanlarında hem kalite, hem de hacim olarak yetkin bir Üniversite olarak belirlendi. Deneysel Fizik, Hidrojen Yakıt Pilleri, Biyomalzeme, Güneş Enerjisi, Bahçe Bitkileri, Radyoloji, İlaç, Ortopedi, Su Ürünleri, Kentleşme ve Entegre Havza Yönetimi alanlarında da ASÜ yetkin bulundu. Analizler yüzde 40 kalite, yüzde 60 hacim olmak üzere iki boyutta gerçekleştiriliyor. Yetkinlik puanının kalite kısmı, atıf bakımından üniversitenin ilk yüzde 10’luk dilime girmesiyle hesap ediliyor. Toplam yayın sayısı içindeki üniversite payı, yayın yapan akademisyen sayısı, üniversitenin TÜBİTAK destekli projelerine ait bütçe toplamı, TÜBİTAK destekli proje sayısı, üniversitenin Türkiye’ye görece bağıl odaklanma endeksi gibi göstergeler ise analizin hacim kısmını oluşturuyor. 143 üniversitenin 120 alanda yetkinliğinin belirlendiği çalışma, üniversitelerin odaklanabilecekleri alanların netleştirilmesine yardımcı olması amacıyla yapıldı. 

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, genç yaşına rağmen ASÜ’nün hızlı şekilde büyüdüğünü ve son derece önemli başarılara imza arttığına dikkat çekerek, elde edilen başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve başarılı çalışmaların devamını diledi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum