-

ASÜ DE ÇEKİMLERİ YAPILAN GÖNÜLLÜ ELÇİLER PROGRAMI CUMARTESİ GÜNÜ TRT HABER'DE

Ekim ayı içinde çekimleri yapılan “Gönüllü Elçiler” isimli program, 8 Aralık Cumartesi günü, saat 18.35’te, TRT Haber ekranlarında yayınlanacak.

ASÜ DE ÇEKİMLERİ YAPILAN GÖNÜLLÜ ELÇİLER PROGRAMI CUMARTESİ GÜNÜ TRT HABER'DE
05 Aralık 2018 - 13:28
TRT Haber tarafından hazırlanan “Gönüllü Elçiler” programı, yeni bölümünde Aksaray Üniversitesi’ni konuk ediyor. Programda, üniversite eğitimi almak için dünyanın farklı ülkelerinden Aksaray’a gelen öğrencilerin hikâyeleri paylaşılıyor. Türkçe öğrenme süreci, sosyal ilişkiler, yeni bir yaşantıya adapte olma, yeni bir çevre edinme, kendi kültürünü yaşama, Türkiye, Aksaray… Birbirinden farklı detayların uluslararası öğrencilerin gözünden anlatıldığı programın çekimleri geçtiğimiz Ekim ayında kampüste ve şehirde gerçekleştirildi. Program, 8 Aralık Cumartesi günü, saat 18.35’te, TRT Haber ekranlarında olacak. Türkiye’nin İmparatorluk bakiyesi bir ülke olduğunu ve gönül coğrafyasının çok daha geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’ın uluslararası öğrencilerin de evi olduğunu belirtti.

Tolga Özlü’nün yönetmenliğini üstlendiği programda Zinciriye Medresesi’nde düzenlenen Kültür Gecesi, kampüsteki bisiklet turu, mehteran gösterisi eşliğinde aşure etkinliği ve ağaçlandırma çalışmaları gibi renkli detaylar yer alıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum