-

ASÜ DE ELEKTRONİK ALTYAPI KÜTÜPHANE KULLANIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin en büyük kütüphanesinin hizmete girdiğini, gece geç saatlere kadar açık olan kütüphanenin, zaman içinde 24 saat açık şekilde hizmet vereceğini söyledi.

ASÜ DE ELEKTRONİK ALTYAPI KÜTÜPHANE KULLANIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR
05 Kasım 2018 - 13:38
Kütüphaneyi ziyaret eden Rektör Şahin, hem ders çalışan öğrencilerle hasbihal etti, hem de çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. 11 bin metrekare büyüklüğe sahip kütüphanedeki kaynak çeşitliliğini arttırmaya dair çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Şahin, bunun için başlattıkları kampanyaya katılımın da giderek arttığını vurguladı. Kütüphanenin sadece Üniversitenin değil, aynı zamanda tüm şehrin hizmetinde olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “En Büyük arzumuz kütüphanemizin 24 saat açık olmasıdır. Bunun için altyapı hazırlama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda, gecenin geç saatlerine kadar dileyen öğrencimiz kütüphanenin ilgili salonlarını kullanabiliyor. İlerleyen süreçte 24 saat hizmet verebilen bir mekâna sahip olacağız” dedi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve çalışanlarının da katıldığı ziyarette Rektör Şahin, ders çalışan ve kaynak arayan öğrencilerle sohbet etti, taleplerini dinledi. 

Kütüphane, öğrencilerin kolay kullanımına imkân sağlayan elektronik bir altyapıya sahip. “Katalog Tarama Sistemi” sayesinde kullanıcılar, aradıkları kitabın hangi bölümde, hangi rafta ve hangi sırada olduğunu rahatlıkla bulabiliyor.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum