-

ASÜ, İHTİSASLAŞACAK BEŞ ÜNİVERSİTE ARASINA GİRDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2006 yılı sonrası kurulan 38 devlet üniversitesi arasında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”nde başarılı bulunan 5 üniversiteden birisi oldu. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, uzun süredir üzerinde çalıştıkları projede başarıya eriştiklerini, ASÜ’yü bir adım daha yukarı taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ASÜ, İHTİSASLAŞACAK BEŞ ÜNİVERSİTE ARASINA GİRDİ
12 Aralık 2018 - 14:12
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında ASÜ, beş pilot üniversiteden birisi oldu. Üniversitelerin hem bulundukları bölgeye olan katkılarını arttırmak, hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmasını teşvik etmek amacıyla geliştirilen proje kapsamında ASÜ, “Spor ve Sağlık” alanında bir cazibe merkezi haline gelecek. Süreç, bölgenin mevcut durumu, üniversitenin potansiyeli ve bölge-üniversite ilişkisi gibi üç ana parametre değerlendirilerek başladı. ASÜ, bu noktada senato kararı ve niyet beyanı ile gerekli başvurularını yaptı ve düzenlenen toplantılarda değerlendirme raporlarını sundu.

Komisyonca incelenen raporların ardından ASÜ, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşabilecek üniversite olarak seçildi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, projenin yeni nesil bölgesel kalkınma anlayışının bir yansıması olduğunu ifade ederek, “Bu, yeni bir akademik değişimdir ve birlikte çalışma temeline dayanmaktadır. Üniversiteler potansiyeli itibariyle önemli bir üretim faktörüdür ve kalkınma hamlelerinin temel dinamikleri arasındadır. Bu projeyi çok önemsiyoruz ve uzun süredir üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Allah’a şükürler olsun çalışmalarımızın meyvesini aldık. Üniversitemiz spor ve sağlık alanında yepyeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Tüm şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Şahin, açıklamasının son kısmında, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in de aralarında bulunduğu 5 üniversite rektörünün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum