-

ASÜ TIP ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, bu yıl Tıp Fakültesi’ndeki eğitimlerine başlayan öğrencilerden fedakârca çalışmalarını, şeffaf ve eşitlikten yana olmalarını ayrıca verdikleri söze bağlı kalarak mesleklerini icra etmelerini beklediklerini söyledi.

ASÜ TIP ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ
09 Ekim 2018 - 14:13
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne ve ASÜ Tıp Fakültesi’ne bu yıl katılan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törenin açılışında konuşan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Özçifçi, başarıları münasebetiyle tüm öğrencileri tebrik etti. Öğrencileri kabul ederek, eğitimlerine katkı sağlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür eden Özçifçi, “Beyaz rengin bizim kültürümüzde birçok önemi var; bunlardan biri de hekimliğin simgesi olmasıdır. Sizlerden bu beyazlık içerisinde şeffaf, fedakâr, eşitlikten yana ve verdiğiniz söze bağlı kalarak mesleğinizi icra etmeniz beklenmektedir. Bundan da hiçbir kuşkumuz yoktur” dedi. ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan da, Aksaray’da Fakültenin kuruluş çalışmalarının sorunsuz şekilde devam ettiğini söyledi. Hekimliğin kitaplardan öğrenilerek yapılabilen bir iş olmadığına vurgu yapan Özkan, “Usta-çırak ilişkisi bu meslekte çok önemli. Öğrencilerimizin, hocalarından alacakları bilgi ve terbiye ile çok iyi hekimler olacaklarına inanıyorum. Necmettin Erbakan Üniversitesi yetkililerine de, öğrencilerimizin eğitimlerine verdikleri katkı münasebetiyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev de birer konuşma yaptılar. Yapılan açıklamaların ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giyerek eğitim-öğretime resmen başladı. Törende 31 ASÜ’lü öğrenci beyaz önlük giydi ve Fakültedeki toplam öğrenci sayısı 61’e yükseldi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum