-

ASÜ YERLEŞTİRME SAYISI EN ÇOK ARTAN ÜNİVERSİTE

2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında Aksaray Üniversitesi (ASÜ), geçen yıla göre, yerleşen aday sayısını en çok attıran üniversiteler sıralamasında birinci oldu.

ASÜ YERLEŞTİRME SAYISI EN ÇOK ARTAN ÜNİVERSİTE
07 Ağustos 2014 - 10:19
ASÜ aynı listede, 2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler arasında ikinci, Türkiye genelinde yerleşen aday sayısını en çok artan üniversiteler arasında ise 5’inci sırada yer aldı. Bu yıl tam 4 bin 630 yeni öğrenci ASÜ ailesine katıldı. 

Üniversiteler, bölümler ve kariyer üzerine yayınlar yapan www.parlakbirgelecek.com internet sitesi, ÖSYM verilerini derleyerek yaptığı araştırmanın sonucunu yayınladı. Sitede yer alan bilgilere göre, Türkiye genelinde 60 üniversite yerleşen aday sayısında düşüş yaşarken, 109 üniversite yerleşen aday sayısını arttırdı. Site, bu bilginin hemen alt kısmında, yerleşen aday sayısını en çok arttıran ve düşüren 10 üniversitenin grafiğini verdi. Bu grafikte ASÜ, aday sayısını en çok arttıran üniversiteler arasında 5’inci sırada yer alıyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yerleşen aday sayısını en çok arttıran üniversiteler sıralamasında ASÜ’nün 5’inci olduğunu ancak 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri ile kıyaslama yapıldığında ASÜ’nün birinci sırada yer aldığını belirtti.

              İstatistikler Doğru Yolda Olduğumuzu Gösteriyor 

 Bu oranların önemli bir başarıyı simgelediğini kaydeden Rektör Acar, “Aksaray Üniversitesi fiziki olanaklar, öğrenci ve akademisyen sayısı, bilimsel çalışmalar, şehir ve sanayi ile bütünleşme gibi pek çok alanda, Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversiteleri arasındadır. Akademik performansa göre üniversiteleri değerlendiren 2013 URAP verilerine göre ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci, ürettiği yayınlar bakımından Dünya Bilim Ağı verilerine göre ise 2006 yılında kurulan üniversiteler arasında 3’üncü sırada yer almıştı. Bu yıl ise yerleşen aday sayısını en çok arttıran devlet üniversiteleri arasında birinci sıradayız. 2023 vizyonu çerçevesinde hedefimiz, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi içinde yer almaktır. Bu hedefe ulaşmak için gayret ediyoruz ve istatistikî sonuçlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Bu yıl ASÜ kontenjanının yüzde 93’lük kısmı dolarken, ek yerleştirme sürecinde bu oranın biraz daha artması bekleniyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum