-

ATSO MOBİLYA DEKORASYON ORMAN ÜRÜNLERİ FUARINA KATILDI

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) düzenlemiş olduğu fuar etkinliklerine bir yenisini daha eklerken, Gaziantep’te düzenlenen Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları fuarına üyelerinin yoğun ilgisi ile katılım sağladı.

ATSO MOBİLYA DEKORASYON ORMAN ÜRÜNLERİ FUARINA KATILDI
25 Kasım 2014 - 13:07
ATSO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları fuarını değerlendiren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “Türkiye'nin 2023 yılı ticaret hacminin 1 trilyon dolar ve ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu düşünürsek, katma değeri en yüksek sektörler arasında bulunan mobilya bu konuda lokomotif olacaktır.

Mobilya sektörünün 2023 hedefleri; 25 milyar dolar üretim ve 10 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmaktır.2013 yılı sonu itibariyle yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla Türk mobilya sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında Irak, 400 milyon dolar civarındaki payıyla ilk sırada yer almaktadır. Bölge ülkelerinden İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra, yeniden imar edilecek Suriye, sektör için önemli olanaklar sunacaktır.



 Ülkemizdeki mobilya sektörünün son dört yıllık kapasite kullanım oranı % 69,8 olarak gerçekleşmiştir. Mobilya imalat ve perakende sektörü çalışan sayısı 251.000 iken bu sektördeki girişimci sayısı 31.089 olarak bildirilmiştir. Ev ve ofis mobilyalarının toplam üretim payı içerisindeki oranı % 85 olmuştur.

 

Türkiye'deki yıllık kişi başı mobilya tüketiminin 15 Euro, Avrupa ülkelerinde 60-70 Euro, A.B.D.'de ise 100 U.S.D. seviyesinin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir.



 Son yıllarda ülkemizde artan kentleşme, nüfus artışı ve yükselen hayat standardı ile mobilyaya olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Mobilya; talebi değiştirme, yıpranma gibi normal nedenlerin dışında estetik kaygılardan da etkilenmekte olup moda eğilimleri de ürün değiştirmede önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden firmalarımızın Antep Fuarına katılımlarını sağlamak istedik ve firmalarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirdik” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum