-

AVRUPALI ÖĞRENCİLER, ZİNCİRİYE MEDRESESİNDE TÜRK MUSİKİSİ KONSERİ VERDİ

Erasmus Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan Aksaray’a Gelen Öğrenciler Türk Musikisinden Örnek Verdiler...

AVRUPALI ÖĞRENCİLER, ZİNCİRİYE MEDRESESİNDE TÜRK MUSİKİSİ KONSERİ VERDİ
23 Ekim 2019 - 10:09
Aksaray Üniversitesi Müzik topluluğu tarafından Dr. Öğretim Üyesi Ali Kerim Öner liderliğinde hazırlanan Erasmus Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan Aksaray’a gelen müzisyen katılımcılar bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

 

17-23 Ekim tarihlerinde Aksaray’da yürütülen ‘Let music Cure Us’ isimli projede Türkiye dahil olmak üzere 6 farklı ülkeden 40 kişilik bir ekiple farklı makamlarda Türk Musikisi örnekleri hazırlandı.

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Zinciriye Medresesi’nde bir program kapsamında misafir edilen yabancı öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’inde katıldığı programda hünerlerini sergilediler.

Misafir öğrenciler Türk Musikisinden öğrendikleri eserleri başarıyla seslendirdiler. Programda yer alan semazen gösterisi ise duygulu anlar yaşattı.

 

          Belediye Başkanı Evren Dinçer, Erasmus Gençlik Değişimleri projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan Aksaray’a gelen misafir öğrencilere Türk Musikisinden örneklerle gerçekleştirdikleri konserden dolayı Teşekkür etti.

Dr. Öğretim Üyesi Ali Kerim Öner proje ile ilgili açıklamada “Bu projedeki temel amaç Müzik Terapi konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapmanın yanı sıra ve gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer almalarını teşvik etmek ve desteklemektir. Araştırmalarla ve deneylerle kanıtlanan müziğin tedavi edici gücünden yola çıkarak birçok uluslu proje yürütmek ve bu konuda gençler arasında farkındalık oluşturmak istenmektedir.

            Projemizle sağlayacağımız esas katkının da müzik terapi becerisinin kazandırılmasından ziyade, insanlığın gelişimine ve toplumun ihtiyaçlarına katkı sağlayacak bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır. Amatör bir müzisyenin bile basit bir eğitimle edinebileceği müzik terapistliği kazanımı sayesinde proje katılımcısı ve hedef kitlemizdeki gençler, özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımız ve çocuklar gibi dezavantajlı grupların sosyal içermeleri konusundaki proje ve etkinliklerde gönüllü olarak yer alabileceklerdir.

Proje sonunda çok kültürlü bir ortamda hazırlanan Müzik Terapi CD leri çoğaltılarak Avrupa’nın farklı bölgelerindeki hedef gruplara dağıtılacaktır.”

Düzenlenen program sonrası Avrupalı öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum