-

BÖLGE AİLE ÇİFTLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Dünyanın dikkatini aile çiftçiliğine çekmek amacıyla, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararla 2014 yılı "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" olarak ilan edildi...

BÖLGE AİLE ÇİFTLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
16 Ekim 2014 - 17:05
Bu kapsamda Bakanlığımızca Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler yapılması planlanmış olup bu etkinlikler kapsamında ülke genelindeki 9 tarım bölgesinde "Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayları" düzenleniyor.

Bu çalıştaylardan birisi de dokuzuncu tarım bölgesini oluşturan Afyonkarahisar,  Aksaray, Karaman, Konya, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerinin katılımı ile Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Konya da gerçekleştirildi. Çalıştaya Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz, STK temsilcileri, akademisyenler, İl Müdürlüğümüzden teknik personeller, sektör temsilcileri ve konunun uzmanları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar; "Çalıştay bölgesinde tarım, ekonominin lokomotifi konumundadır. Bölgenin sahip olduğu beşeri ve doğal kaynaklar, bölgeyi tarımsal alanda vazgeçilmez kılmaktadır. Ülke gıda güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olan bölgede, tarımsal yapının sürdürülebilirliğinin sağlanmasında, aile çiftçiliğinin yaşatılması büyük bir önem arz etmektedir. Bölge çalıştayı sonuçları, bölge ve ülke tarımına önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Açılışın ardından dört gruba ayrılan katılımcılar;

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Örgütlenme-Finansman-Destekler,

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Pazarlama-Ürün Değerlendirme-Değer Zinciri,

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Kadın İşgücü, Çocuk İşçiliği, Kayıt Altına Alma

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Eğitim-Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri çalışma gruplarında konuya ait düşüncelerini dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum