-

BÖLGENİN EN BÜYÜK KARİYER ETKİNLİĞİ: İKAF

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’ninpaydaş olduğu ve ASÜ Kariyer Merkezinin de organizasyonda yer aldığı, bölgenin en büyük kariyer etkinliği, Konya Karatay Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK KARİYER ETKİNLİĞİ: İKAF
03 Mayıs 2019 - 09:20
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Aksaray Üniversitesi’nin de paydaş olduğu KOP Bölgesi’ndeki 9 üniversitenin katkıları ile bölgenin en büyük kariyer etkinliği olan İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF 2019), gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın da katılımı ile başladı. Katılımcılar, 200’e yakın firmanın KTO Karatay Üniversitesinin kampüs alanında açtığı stantları inceleyerek bilgiler aldı. Ayrıca canlı sahne konukları, atölye çalışmaları seminerler ve mülakatlar yoğun ilgi gördü.

Paydaş Üniversite Rektörleri, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, firmalar ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen fuara ASÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Planlama Merkezi’nin organizasyonu ile Aksaray Üniversitesinden 200’e yakın öğrenci ve mezun katılım sağladı. Fuara büyük bir ilgi gösteren öğrenciler ve mezunlar memnuniyetlerini dile getirdiler. Fuara ayrıca Aksaray Üniversitesi Akademisyenlerinden ASÜ Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Seyfullah Gümüşok,  Doç Dr. Emine Fırat,  Ar. Gör. Cemil Akkaş, Ortaköy MYO  MüdürüÖğr. Gör. Abidin Koyuncu, Öğr. Gör. Mücahit Öztürk, Öğr. Gör. Onur Doğan, Öğr. Gör. Atıl Emre Coşgun katıldılar.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyer fuarlarını ve gençleri çok önemsediğini belirterek sözlerine başladı.

Atay, “Ülkemizde 20 yıl önce 76 üniversite vardı şu an bu sayı 206’ya çıktı. Yetenek her yerdedir diyerek etkinliklerimizi bu yıl düzenlemeye başladık. İKAF 8. organizasyonumuzdur. İnsanı, toprağı, kampüsü olan mükemmel bir üniversite KTO Karatay Üniversitesi’nde bu programı gerçekleştiriyoruz. KTO Karatay Üniversitesi, değerlerimizin hadis-i şeriflerimizin kampüse yansıdığı bir üniversitedir. İnsan Kaynakları Ofisi olarak 8 aylık süreçte 8’i yurt için 4’ü yurtdışı olmak üzere 12 program düzenledik. Kamu-şirketler ve üniversiteler buradadır. Karşımıza çıkan tüm sorunlara çözüm arıyoruz. Ülkemizde bu farkındalığı hep beraber geliştireceğiz. İşsizlik sadece ülkemizde olan değil en gelişmiş ülkelerde, dünyada küresel bir sorundur.

Bu sorununda üstesinden gelebilecek bir gücümüz var, keşfedilecek gençlerimiz var. Gözümüzün gördüğü aklımızın kestiği her şeyi üretiyoruz. Artık teknoloji üreten bir ülkeyiz. Bizlerin görevi yeteneğin her yerde olduğunu, gençlerin hedefledikleri kariyere sahip olabileceklerini göstermek, bu süreçte de onlara yardımcı olmaktır. Türk milleti olarak bir sıkıntı gördük mü o sıkıntıyı önümüze alır ve çözmeye bakarız.

Dünya sahnesinde esamesi olmayan ülkelerden himmet beklemeyiz. Yüzyıllardır bu topraklardayız sorunumuz olduğunda da milletimizle birlikte çözeriz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum