-

BU AKŞAM REGAİP KANDİLİ (07.03.2019 PERŞEMBE)

Türkiye ile birlikte yeryüzüne dağılan 2 Milyar Müslüman saat farkıyla da olsa bulundukları yerlerde ki Camileri akşam Namazından sonra hınca, hınç doldurarak Hakkın rızasına kavuşmak için geceyi ibadetlerle gündüzünü ise oruç ve Hakkın hoşuna gidecek hayır ve hasenatlar la hasta ziyareti, yolda ve zorda kalanlar arasında Müslim ve gayri Müslim ayarımı yapmadan yardımla geçirecekler.

BU AKŞAM REGAİP KANDİLİ (07.03.2019 PERŞEMBE)
07 Mart 2019 - 16:06
 

      

 Almanya-Mannheim- Bu gün Akşam Namazından sonra başlayacak olan Regaip kandili “Rağbe” kelimesinden gelen” Rağbet edilen, itibar edilen” manasına gelen bir kutsal gecedir.

    Bu konuda İlahiyatçılar tarafından verilen bilgide; ”Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Recep’in ilk Cuma gecesi Regaip Kandilidir.

     Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

     Regâib gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibadetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

      DUALARIN GERİ ÇEVİRİLMEDİĞİ GECELER

    Bu konuda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)”Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (Cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” Diye buyurmuştur. (Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342)  Bu sebeple Müslümanlar bu geceleri hep ihya etmişlerdir.

REGAİP GECESİ’NİN GÜNDÜZÜNDE ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

    Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir.

     Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir.

      Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir.

    Diğer tüm mübarek geceler gibi Regaip  gecesinin de  Camilerde topluca yapılan veya daha sonra Müslümanların kendi evlerinde aile fertleriyle birlikte kıldıkları Namazlarla, Zikirlerle geçirmeleri, sabahında başlayan günü ise oruçlu geçirmeleri, o gün daha çok hastaya, yolda zorda kalana yardım etmeyi ,fakirleri sevindirmelerinin çok büyük mükafatı vardır.    Haber Araştırma Ali GENÇ.

(*) Regaip gecesiyle ilgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)in Hadisi Şerifini” w.islamveihsan.com/regaib-gecesi-nedir-regaib-kandilinin-onemi.html’ den aldım.

   Emeği geçenlerden Rabbimizin Razı olması dileğiyle. Ali Genç.

YORUMLAR

  • 0 Yorum