-

BUGÜN AKSARAY 2 BAYRAMI BİRDEN KUTLUYOR! İSTİKRARIN ESERİ VİLAYETİMİZ 29 YAŞINDA!

Türkiye’de akla gelen tüm başarıların istikrarın sağlandığı tek parti iktidarlarında başarılması gibi 29. sene önce bu gün 15 Haziran 1989 günü TBMM sinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla hiçbir zaman hak edilmeyen, asla ve asla da somut ve tatmin edici bir gerekçesi de olmayan uygulamayla yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan...

BUGÜN AKSARAY 2 BAYRAMI BİRDEN KUTLUYOR! İSTİKRARIN ESERİ VİLAYETİMİZ 29 YAŞINDA!
15 Haziran 2018 - 08:11
Türkiye’de akla gelen tüm başarıların istikrarın sağlandığı tek parti iktidarlarında başarılması gibi 29. sene önce bu gün 15 Haziran 1989 günü TBMM sinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla hiçbir zaman hak edilmeyen, asla ve asla da somut ve tatmin edici bir gerekçesi de olmayan uygulamayla yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan onlarca ilkler ve teklerin merkezi Şehirlerin atası, Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray 56 yıl süren 2.ilçelik esaretinden kurtularak yeniden vilayet olmasında istikrarın somut göstergesi olan Menderes’ten sonraki bu istikrarı sağlayan Özal’ın tek parti iktidarıyla sağlanan istikrarla elde edilen başarıyla bu gün Ramazan Bayramı ile birlikte Vilayetlik bayramıyla Ramazan bayramını birlikte kutluyoruz.

“Birlikte Rahmet ayrılıkta azap olduğu” manevi emrinin ete kemiğe bürünmüş hali olan istikrarın meyvesi Aksaray ili 29 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) kabul edilen 3578 sayılı kanunla Karaman, Kırıkkale ve Bayburt’la birlikte vilayetliğe yeniden kavuşmasının Ramazan bayramına den gelmesiyle Aksaray da iki bayram birden kutlanacak.

   Genel olarak ülkemizin kalkınması, insan hakları ile fikir ve inanç hürriyetinin tek parti hükümetleri döneminde sağlandığını belirten hemşerilerimiz kamuoyuna çağrıda bulunarak;

 ” Birlik ile dirliğin ete kemiğe bürünmüş hali olan Aksaray’ımızın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden 1960’den sonra gelen hiçbir koalisyon hükümetine nasip olmazken  Şehit Başbakan Menderes’ten sonraki ülkemizi her yönüyle şaha kaldıran bu nedenle de milletimizin 2. Adamı olan Turgut Özal yönetimindeki ANAP hükümetine nasip oldu.

    Birliğin ve bu birlikle gelen istikrarla ülkemizin 1950-60,1983-91 ile 2002-18 arasındaki her yönüyle kalkınması, sivilleşmesi, demokratikleşmesi göz önüne alınarak 9 gün sonra yapılacak 27. dönem Milletvekilliği Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimiz ülkemiz ve tüm insanlık aleminin özelliklede mağdur ve mazlumların haklarının korunmasının teminatı olan istikrarımızla birliğimizden yana tavır almalı, aksinden ise kaçınmalıyız.” Dediler.

(Haber araştırma ve fotoğraflarla belgeler Gazeteci Ali Genç arşivi.)

YORUMLAR

  • 0 Yorum