-

BUGÜN İÇİNDE ONUN OLMADIĞI 1000 AYDAN DAHA KIYMETLİ OLAN "KADİR GECESİ"

İlahiyatçılar Yüce kitabımız Hz. Kuran’ın gök semasından Nebiler ,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)aracılığıyla biz kullarına tebliğ edilmek üzere yer semasına indiği...

BUGÜN İÇİNDE ONUN OLMADIĞI 1000 AYDAN DAHA KIYMETLİ OLAN "KADİR GECESİ"
10 Haziran 2018 - 04:18
 İlahiyatçılar Yüce kitabımız Hz. Kuran’ın gök semasından Nebiler ,Nebisi Peygamber efendimiz  Hz. Muhammed(S.A.V.)aracılığıyla biz kullarına tebliğ edilmek üzere yer semasına indiği  ve bu öneminden dolayı  vasat bir insanın ömrü boyunca elde ettiği/edeceği sevaptan daha fazla sevabın Mevla’mız tarafından bir gecede bahşedilen Kadir Gecesinin  akşamından başlanarak ertesi akşamın bitimine kadarki zaman diliminin mutlaka güzel ibadetlerle, yolda, zorda kalanlara yardımla, akraba ve hasta ziyaretleriyle geçirilmesi ve o gecenin yatsı Namazı ile ertesi sabahki sabah Namazının Camide cemaatle kılınmasını gerektiğini belirtiyorlar.

 

 

    KADİR GECESİ KURANI KERİMİN VAHİ ARACILIĞIYLA PEYGAMBER EFENDİMİZE İLK İNDİĞİ GECEDİR!

    Bugün akşam ömrü olanlarla birlikte bu satırları yazanında ömrü olursa idrak edilmesine katılacağı, katılmayı istediği Kadir gecesinin bu kadar kıymetli olmasının sebebi Yüce kitabımız Hz. Kuranın bu gecede  Vahi Meleği Hz. Cebrail(A.S.) tarafından ilk defa Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)e  tebliğ edilmesine başlandığı gece olmasıdır.

    Bundan dolayı bu geceyle ilgili bir sure nazil olmuş ve bu geceden bahsettiği için bu isimle anılan geceyle ilgili olarak Yüceler, Yücesi Rabbimiz ” Kadr Surasinde ”Rahman ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.1. Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. ,2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? ,3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır., 4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.,5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.” diye belirtilen geceden tüm Müslümanlar var olan tüm maddi ve manevi imkânlarını seferber etmeli.

     İlahiyatçılar bu gecenin ihyası için kadın, erkek, çocuk ayrımı olmaksızın tüm Müslümanların öncelikle nefis muhasebesi yapması.

     Geçmiş tüm günahlarından bir daha yapmamak üzere tövbe etmesi, geceyi ibadetlerle geçirmesi, Eş, dost ve akraba ile hasta ziyaretlerine, kabir ziyaretlerine gidilmesi, gecenin Akşam, Yatsı ve Sabah Namazlarının Camilerde cemaatle kılınmasının sağlanması gerektiğinin belirtiyorlar.

(Haber araştırma Ali Genç)

YORUMLAR

  • 0 Yorum