-

COĞRAFİ İŞARETLERDE FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI PROJESİ BÖLGE TOPLANTISI AKSARAY'IN DA KATILIMIYLA YAPILDI

Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen "Coğrafi İşaretlerde farkındalığın Artırılması Projesi" kapsamında; coğrafi işaretlerde farkındalık artırmaya yönelik olarak Adana’da bir otelde Bölge Toplantısı yapıldı. Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Murat SÜZEN, Bakanlığımız Stratejik Pazarlama Dairesi Başkanı Özgür Akif TEL ile Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde ve Aksaray illerinde katılım sağlanmıştır.

COĞRAFİ İŞARETLERDE FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI PROJESİ BÖLGE TOPLANTISI AKSARAY'IN DA KATILIMIYLA YAPILDI
12 Aralık 2019 - 16:14
Düzenlenen toplantıda  Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde ve Aksaray illerine özgü ürünlerin tanıtımı yapılarak, Türkiye genelindeki bölgelere, illere veya ilçelere özgü ürünlere coğrafi işaret alınması için yapılan çalışmalar anlatıldı. Bu illerinin coğrafi işaretli ürünleri sergilenerek ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Aksaray’ın da temsil edildiği coğrafi işaretlerde farkındalığın artırılması konulu toplantıda Aksaray’a özgü ürünler tanıtılmıştır. Aksaray’da 3 adet  tescilli 7 adet ise tescil bekleyen ürünümüz bulunmaktadır. Coğrafi işaret almış ürünlerimiz Taşpınar Halısı, Aksaray Tulum Kebabı ile Aksaray İnceelek Tatlısıdır. Tescil için başvurusu yapılan ürünlerimiz ise Ağaçören Cevizi, Aksaray Kabak Çekirdeği, Aksaray Yoncası, Eşmekaya Yoğurdu, Hasandağı Testi Kebabı, Helvadere Patatesi ve Ihlara(Halara) halısıdır.

Toplantıda Aksaray özgü ürünlerini tanıtımını Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına İl Müdür Yardımcısı Yusuf Çiçek, Aksaray Ticaret Borsasından Ziraat Mühendisi Recep Baysal ve teknik personel yapmıştır.

Bakanlığımız Strateji Pazarlama Dairesi Başkanı Özgür Akif TEL toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 464 üründe coğrafi işaret bulunduğunu belirterek, coğrafi işaretli ürün potansiyelinin 2 bin 500'ün üzerinde olduğunu ifade etti. TEL, "Şu anda ülkemizde coğrafi işaretli ürün sayısı 464'tür. 447 adet ürünümüz ise başvuru aşamasında. 2 bin 500'ün üzerinde ürün potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Tescil bir son değil bir başlangıç. Ürünlerimizin dünyada hak ettiği yeri kazanması ve ülkemize katma değer sağlaması çok önemli. Coğrafi işaret sadece ürünü tescillemiyor kültür mirasımızı geleceğe aktarıyor" şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum