-

DERSTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ SÜRPRİZİ

Bugün Birçok okulda Öğretmenler Günü Münasebetiyle Farklı Kutlamalar vardı, iş Gün içerisinde elimize ulaşan Öğretmenler Günü Kutlama Haberleri...

DERSTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ SÜRPRİZİ
25 Kasım 2014 - 16:00
DERSTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ SÜRPRİZİ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitlik etkinliklerle kutlandı. Ancak Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan ilginç öğretmenler günü kutlamasına sahne oldu.

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü 12.sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Ferhat Koyuncuya sınıfta hazırladıkları kutlama ile sürpriz yaptılar.

Sınıf öğretmenleri Ferhat Koyuncu için özel olarak pankartlar hazırlayan 12 B şubesi öğrencileri, üzerinde “BİZİM İÇİN HERGÜN DEĞERLİSİN ”,”ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN” mesajları bulunan pankartları sınıflarına astılar.

Ders yapmak için sınıfa giren öğretmen Ferhat Koyuncu öğrencilerinin kendisi için hazırladıkları Pankartlı öğretmenler günü kutlama mesajını ve yaptırılan yaş pasta ve plaketi görünce çok duygulandı.

Öğrencilerinin kendisi için hazırladıkları pankartlı sürpriz için öğrencilerine tek tek teşekkür eden öğretmen Koyuncu, son zamanlarda öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin hoş olmayan olaylarla anıldığı bir dönemde böyle güzel ve hoş bir sürpriz karşısında çok duygulandığını, kendisi için öğretmen ve öğrenciliğin okul bitene kadar değil hayat bitene kadar devam ettiğini ifade etti.

Ferhat Koyuncu, Bu güzel ve anlamlı öğretmenler günü sürprizini hazırlayan çocuklarıma tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyor gözlerinden öpüyorum.”dedi.  

 

MİNİK ÖĞRENCİLER İLK KEZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMANIN HEYECANINI YAŞADILAR

 

Kanber Gülizar Demir İlkokulu 1/B sınıfı öğrencileri ilk kez Öğretmenler günü kutlamanın heyecanını yaşadılar.

Eğitim öğretim hayatına yeni başlayan 1/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Dudu Karakaya için pastalı kutlama hazırladılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 40 kişilik pasta yaptıran minik öğrencile, sınıf öğretmenleri Dudu Karakaya sürpriz yaptılar.

Öğretmenlerinin sınıfa girmesiyle birlikte alkış yağmuruna tutan minik öğrenciler “Gününüz Kutlu Olsun Öğretmenim”diyerek ilk kez öğretmenler günü kutlamanın sevincini yaşadılar.

Öğretmen Dudu Karakaya, kendisine öğretmenler günü pastası hazırlayan minik öğrencilerine bu güzel ve anlamlı jestinden dolayı teşekkür etti.

Okul Müdürü Enver Koç ise ziyaret ettiği 1/B sınıfı öğrencilerine “Sevgili çocuklar, sizlere eğitim ve öğretim hayatınızda üstün başarılar diliyorum. Her zaman sizlerin yanındayım.”diyerek destek oldu.

 

CAHİT ZARİFOĞLU ORTAOKULU’NDAN ANLAMLI BİR ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

OKUL MÜDÜRÜ ÇİÇEK “DERDİMİZ İDEAL İNSAN YETİŞTİRMEK”

 

Aksaray Cahit Zarifoğlu Ortaokulu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla muhteşem bir program düzenledi.

Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Okul Müdürü Ayhan Çiçek, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

“Derdimiz ideal insan yetiştirmektir” diye sözlerine başlayan Okul Müdürü Ayhan Çiçek yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar verdi. Çiçek, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi

Bizim  derdimiz ideal insan yetiştirmek, ideal insanı yetirmek ise ailede başladığı kabul edilen bir gerçektir. İdeal insan; hususi ve umumi manada insanlığa faydalı olandır.

Annelerin, babaların sorumluluğu çok büyüktür. Çocuklarını yetiştirirken aslında hem toplumun hem de evlatlarının geleceğine yön vermiş olurlar. Bunu sadece nasihatleriyle ve harcamalarıyla değil, her hareket ve davranışlarıyla yaparlar. Su içmelerinden izledikleri programlara, misafir karşılamalarından giydikleri kıyafetlere kadar her şey çocuklarına tesir eder.

Çocuklarının temiz yürekli, dürüst, inançlı olmalarını istiyorlarsa, onların yanında konuşmalarında, hal ve hareketlerinde dikkatli olmalıdırlar.

Bir gün, bir kimse hamamda kil ile yıkanıyormuş. Mis gibi bir gül kokusu gelmiş. Sormuş. Sen bir kilsin. Nereden bu koku geliyor? Kil cevap vermiş. Bende bir şey yok. Üç gün gülün dibinde bulundum, ondandır. Evlatlarımız eğitim denilen doğumla başlayıp ecel ile bitecek olan bu süreçte en fazla aile ortamında kalmaktadır.

Okul ve öğretmenin çocuklarımız üzerinde etkisine gelince, öğrencide bulunan kabiliyetlerin ve yeteneklerin ortaya çıkması ve bu kabiliyetlerinin ve yeteneklerinin gelişmesi üzerinde inkar edilemez bir etkiye sahip olduğu hepimizin malumudur. Öğretmen güneş gibidir. Güneş bir çevredeki her şeye aynı etkileri gönderir. Güneş elmaya etki yaparak kızarmasına sebep olurken, başka bir meyve olan ayvaya da aynı etkide bulunur ayvanında sararmasına sebep olur.

Geçmişimize baktığımızda dünya tarihine damga vurmuş kişilerin arkasında hocaların olduğunu görüyoruz. Osman Gazinin arkasında Hocası Şeyh Edebalı, Fatih’in arkasında Akşemseddin, Yunus Emre’nin arkasında Taptuk Emre’nin olması bir rastlantı değildir. Hocalarının göstermiş olduğu yoldan gittikleri için tarih sayfalarında isimleri büyük harflerle

Yazdırmışlardı. Ama dikkat çekilmesi gereken en önemli husus öğrencisinin yaptıkları sayesinde hocaları yüzyıllar sonrasında isimleri anılmaktadır.

Her halde tüm öğretmenlerin kalplerinden geçen de budur, öyle bir öğrenci yetiştirelim ki bizim adımızda o öğrenci ile beraber anılsın. Tekrardan tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, şükranlarımı sunarım”dedi

Yapılan konuşmanın ardından okul öğrencilerinin hazırladığı skeçler, müzik ve solo şarkılar, ney dinletisi yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli öğretmen Hanifi Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenci velisi Zeynep Boran ise öğretmenler günü ile ilgili kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Özel olarak hazırlanan yağlı boya tablo hediye edildi. 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum