-

DÜNYA'NIN EN BÜYÜK TESİSİ SULTANHANI İLÇESİNE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisi Genişletme Projesi Temel atma töreninde İlçe halkına söz verdi Depolama Tesisine Hirfanlı Barajından Geniş yeraltı Boruları ile Getirtilen suyun Proje sonrası Sultanhanı ilçesi ve Bölge halkının Tarımsal sulamasında kullandırılacağı müjdesini verdi.

DÜNYA'NIN EN BÜYÜK TESİSİ SULTANHANI İLÇESİNE
29 Temmuz 2019 - 19:10
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi ziyaret ve Sultanhanı Doğal Gaz Depolama Genişletme Projesi temel atma töreni için Aksaray'a geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret etti. Bakan Dönmez, Vali Ali Mantı ve daire müdürleri tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda karşılandı. Bakan Dönmez, daha sonra valilik makamında vali ve daire müdürleri ile bir araya geldi.



Bakan Dönmez, Sultanhanı ilçesinde bulunan Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisinin dünyada ilk ve tek olduğunu belirterek, "Şimdi ilk projenin ikinci fazı dediğimiz kalan 600 milyon metre küplük inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah 2021'e kadar onu da tamamlayacağız. Ama asıl bugün buraya gelme amacımız genişleme projesiyle alakalı. Buradaki 1.2 milyar metre küplük kapasiteyi inşallah 5.4 milyar metre küp depolama kapasitesine ulaştırmış olacağız. Böylece günlük geri üretim kapasitemiz de 80 milyon metre küpe kadar çıkmış olacak. Bugün 1 megavatlık bir güneş santralinin açılışını da yapmış olacağız. Bu şu anlama geliyor. Orada ihtiyaç duyduğumuz elektrik enerjisinde yenilenebilir kaynaklardan elde etme imkanına da kavuşmuş olacağız" dedi

  BAKAN DÖNMEZDEN TARIMSAL SULAMA SUYU SÖZÜ





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Temel atma töreninde bölge çiftçisinin en büyük sorunu olan Tarımsal Sulama konusunda da büyük bir müjde verdi. Bakan Dönmez “Burada bu tesis için Hirfanlı barajından Burada büyük borularla su getiriyoruz ve Yeni bir hat ile ilave bir su daha gelecek. İnşaallah 2021 yılında bu ilk hattın görevi bitmiş olacak e biz boruları söküp götürecek değiliz Bu hat ile gelen Suyu Bu bölgenin Tarımsal sulamasında kullandıracağız ve bölge çiftçisinin tarımsal sulama sorunun bir nebze olsun katkıda bulunacağız” dedi.

TESİSİN ADINI SULTANHANI DOĞALGAZ DEPOLAMA TESİSİ OLARAK DEĞİŞTİRİYORUZ





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Konuşmasında Tesisin isminin de değiştirileceğini belirterek “Temel atma programına gelmeden önce Sultanhanı ilçe belediyesini ziyaret ettim. Belediye başkanımız Fahri Solak Depolama tesisinin Tuzgölü ismi ile anıldığını belirterek, tesisin Hem tuzgölünden 30 kilometre uzakta olduğunu hem de Tesisin Sultanhanı ilçesinde olduğunu belirterek İsminin Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisi olarak değiştirilmesini talep etti bizlerde gerekeni yaparak Tesisin ismini Sultanhanı Doğalgaz depolama tesisi olarak değiştiriyoruz” dedi.



Sultanhanı Doğalgaz depolama tesisi Temel atma programının ardından Bakan Dönmez Sultanhanı ilçe merkezine gelerek Tarihi Sultanhanı kervansarayını gezdi ve İlçeden ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum