-

EYÜP DAĞDAŞ ARAKAN YOLCUSU

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş'ın Ramazan'ın ilk haftasını ARAKAN'da geçireceği bildirildi.

EYÜP DAĞDAŞ ARAKAN YOLCUSU
24 Nisan 2019 - 09:42
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan projeleri kapsamında ARAKAN'DA KUMANYA DAĞITIMI ve İFTAR programları düzenleyeceği etkinliğe davet edilen Dağdaş, Myanmar'da bir dizi ziyaretlerde bulunacağıöğrenildi.

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan MÜSİAD Başkanı Dağdaş, Aksaray'da Ramazan ayında oldukça yoğun bir program yürüteceklerini, bununla birlikte ümmet coğrafyasında bir pirinç tanesine muhtaç milyonların da hatırlanıp, desteklenmesinin Müslümanlığımızın gereklerinden olduğunu ifade etti.

MÜSİAD üyeleri ve şehrimizin hayırseverlerinin zekat ve sadakaları ile Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan yaklaşık 15 milyon Müslüman için İHH Ramazan Kumanyası dağıtımı ve İftar programlarına katılacağını belirtenDağdaş, yapılacak bağışların yerine ulaştığına dair bizzat şahitlik edeceğini ve diğer hizmetleri yerinde gözlemleyeceğini söyledi.

Dağdaş sözlerine şöyle devam etti: "Fakir ve aç kelimelerinin arasında kaydadeğer bir anlam farkının olduğunu, Suriye, Arakan, Yemen ve Afrika ülkelerinden aldığımız haberlerden anlıyoruz. Tüketim çılgını bir millet olduk ve nimetlere az şükreder hale geldik. Bizler çılgınca ve hesapsızca harcama yaparken akşama yiyecek bulamama korkusu içinde olan milyonları unuttuk. Ülkemizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gereksinimleri, başta devletimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından karşılanıyor. Lakin ümmet coğrafyasında kişinin komşusu da aç, akrabası da. İşte bu yüzden kulluk ve İslam kardeşliği hukuku gereğince, çok uzak diyarlardaki kardeşlerimizden de sorumlu olduğumuz bilinciyle Arakan'a gidiyoruz. Rabbim layıkıyla ve hayırlısıyla hizmet etmeyi, kardeşlerimizle kucaklaşmayı, onları mutlu etmeyi hepimize nasip etsin."

MÜSİAD Başkanı Eyüp Dağdaş tüm Aksaray'a seslenerek, Arakan'a yardım göndermek isteyen hayırseverlerin zekat ve sadakalarının kumanya ve İftar ikramı şeklinde değerlendirileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum