-

FİDAN DİKMEK, ÖLMEZ BİR ESER BIRAKMAKTIR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, kampüsteki tuzlu toprak yapısının ağaç yetiştirmeyi zorlaştırdığını, ancak tüm olumsuzluklara rağmen, samimiyet içerisinde yeşil bir kampüs için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

FİDAN DİKMEK, ÖLMEZ BİR ESER BIRAKMAKTIR
13 Haziran 2019 - 15:44
ASÜ ve 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacılar Odası işbirliği ile Sağlık Bilimleri Fakültesi yanındaki alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, fidan dikmenin ölmez bir eser bırakmak anlamına geldiğini söyledi. Kampüste -tuzlu toprak yapısı nedeniyle- ağaçlandırma yapabilmek için yapay bir toprak tabakası oluşturmak gerektiğine dikkat çeken Özçifçi, “Biz, düzenlediğimiz bir kampanya ile kampüsümüze dışardan toprak getiriyor ve oluşturulan yapay zemin üzerinde ağaçlandırma çalışmalarını yürütüyoruz. Şu an ağaçlandıracağımız alan için de aynı hazırlıklar yapıldı ve yaklaşık bir metrelik bir katman oluşturuldu. Samimi şekilde yeşil bir kampüs oluşturma gayretimiz devam edecek. Oda yöneticilerine ve etkinliğe katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Oda Başkanı Fatih Özçifçi de şehre, geleceğe, doğaya karşı sorumluluk bilinci ile bazı projeler ürettiklerini ifade ettiği konuşmasına, şu şekilde devam etti: “Bu projelerden birisi de ağaçlandırma çalışmalarıdır. Biz, insanı ve doğayı önemsiyoruz. Bu kapsamda ASÜ’de olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir bebek bir ağaçla birlikte büyüyecek ve o bebek medeniyetimizi de büyütecek.” Etkinlikte, AllianceHealtcare Ecza Deposu Genel Müdürü Selim Taşo da kısa bir konuşma yaptı ve doğaya dair yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. 

 

Eczacılar, ASÜ ailesi ve Türk Eczacılar Birliği Genel Merkezi’nden yöneticilerin katıldığı etkinlikte, bin metrekarelik bir alana, farklı türlerde 150 adet fidan dikildi. Program, plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum