-

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER GELİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlediği programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile İtfaiye teşkilatını güçlendirdiklerini belirterek, 31 ilçede 105 İtfaiye şubesinde binden fazla itfaiyecinin görev yaptığını söyledi. Başkan Akyürek, Konya için bir yenilik olan “Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği”ni çıkardıklarını ifade etti.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER GELİYOR
24 Eylül 2014 - 11:48
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 23-30 Eylül İtfaiye Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir kutlama programı düzenledi. Şehir Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, Türkiye’de 300 yıldır var olan İtfaiye teşkilatının Konya’da 90. yılını kutladıklarını belirterek, hafta kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getirdi.

31 İLÇEDE 105 İTFAİYE ŞUBESİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sürekli tehlike içinde olan, canlarını insanların iyiliği için her zaman tehlikeye atan itfaiyecilerin İtfaiye Haftası’nı kutladı. Yeni Büyükşehir Yasası ile İtfaiye teşkilatını güçlendirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, 31 ilçede 105 İtfaiye şubesinde binden fazla itfaiyecinin görev yaptığını kaydetti. Başkan Akyürek, “5 ay önce 50 olan araç sayımız, filomuza dahil ettiğimiz araçlarla 300’ü geçti. Personel sayımız 272’den bine ulaştı. İtfaiye teşkilatımızın bu yeni süreçte yapması gerekenler var. Yeni taşıtlarımız devreye giriyor. İlçelerimize 30 yeni taşıtın daha alımını yapıyoruz. Mahalle olan 584 köyümüze yangın söndürme tankerlerimizin de alım süreci devam ediyor.” dedi. Geçen yıl 3 bin 55 yangına müdahale eden İtfaiye teşkilatının artık 30-40 bin vakaya müdahale eder hale geldiğini ve olay yerine varış süresinin daha da kısaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Akyürek, “Konya merkezde 7-8 dakikada en uzak noktada da olsa yangına müdahale ediyoruz. Fakat 28 yeni ilçemizde dış mahallelerimizle birlikte şu andaki müdahale sürecimiz en uzak mahalleler için 15 ila 25 dakika arasını buluyor. Bu süreyi daha da aşağıya çekmek için planlamamızı yapıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Akyürek, Konya’nın yanı sıra çevre illerin itfaiye teşkilatlarına da eğitim verebilecek olan Konya İtfaiye Eğitim Merkezi’ni (KİTEM) kurduklarını, aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile imzaladıkları protokolle ‘İtfaiyecilik ve Sivil Savunma’ bölümünün açılmasını sağladıklarını bildirdi.

 

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER GELİYOR

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği’ni çıkardıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Bu sistemi başlatıyoruz, bütün mahallelerimizden katılımla gönüllü itfaiyecilik teşkilatını kuracağız. İtfaiye Daire Başkanlığımız gönüllü itfaiyeci olmak isteyenlerin müracaatlarını kabul edecek. Onlara eğitim vereceğiz, bizim çalışma arkadaşlarımız olacaklar. Gönüllü itfaiyeci olacak arkadaşlarımızın hepsini itfaiyeci yapamayacağız. Fiziki konumu müsait olan arkadaşlarla çalışmış olacağız. Bu da Konya’mız adına bir yeniliktir” şeklinde konuştu. Başkan Akyürek konuşmasının sonunda Konya’nın kardeş şehri olan Japonya’nın Kyoto şehrinden gelerek çeşitli eğitimler veren İtfaiye Müdürü Chilota San’a plaket verdi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya İtfaiyesi’nin dünyada kullanılan en son model araçlarla, en modern tekniklerle hizmet verdiğini belirterek, insanların zor gününde yanında olan, bunun için canını feda etmekten kaçınmayan İtfaiyecilerin haftasını tebrik etti. Konya Valisi Muammer Erol da Gönüllü İtfaiyecilik konusunun önemine dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu girişime herkesin katılmasını istedi.

RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programda emekli itfaiyecilere teşekkür plaketi takdim edilerek gönüllü itfaiyecilere kimlikleri verildi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, ilçe belediye başkanları, il müdürleri ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı programın sonunda AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gönüllü itfaiyecilik için başvurularını yaptılar.

SERGİYİ GEZDİLER

Programda temsili trafik kazasında otomobil içerisinde sıkışan kişi demir kesme makası kullanılarak kısa sürede kurtarılırken, İtfaiye erlerinin en çok karşılaştığı mutfak yangınlarında alev alan mutfak tüpleri de özel kıyafetli görevli tarafından söndürüldü. Programın sonunda protokol mensupları ekipmanlarının yer aldığı sergiyi gezdi.

 










 





































YORUMLAR

  • 0 Yorum