-

HAYALLERİNİZİ HZ. FATIMA, HZ. AİŞE VE HZ. HATİCE SÜSLEMELİ!

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL, 12 Şubat 2019 Salı günü Toki Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İslam gençliği hakkında konferans verdi.

HAYALLERİNİZİ HZ. FATIMA, HZ. AİŞE VE HZ. HATİCE SÜSLEMELİ!
13 Şubat 2019 - 09:16
İlimiz Toki Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Müslüman gençliği konulu konferans veren İl Müftüsü Cemalettin BAL yaptığı konuşmasında “Sizleri seviyoruz, sizlerden her birinizin bizim yanımızda ayrı bir yeri var. Çünkü siz kıymetlisiniz. Allah katında kıymetlisiniz, bizim gözümüzde de kıymetlisiniz. Ancak bu kıymeti iyi idrak etmek gerekiyor. Biz bu kıymetin bilincinde olmalıyız. İslam âlimleri her insanın kalbi Allah’ın nazargahı olduğunu söylüyor. Ben bir kul olarak Cenabı Hak Teala’nın her an benim kalbimi murakabe ettiğini, her an kalbime baktığını idrak edebildim mi? İdrak ettiğim zaman bitmiştir. Evet, her insanın kalbi Allah’ın nazargahıdır ama insan gaflette ise o zaman bunun bir kıymeti yoktur.” dedi.

Ayrıca İl Müftüsü Cemalettin Bal, “Hayal ve hedeflerinizde doktor, mühendis ya da herhangi bir meslek dalı olabilir. Fakat her şeyden önce iyi bir Müslüman, örnek bir şahsiyet olmak için gayret göstermelisiniz. Ve hayallerinizi, rüyalarınızı Hz. Peygamber sevgisi ve Hz. Fatıma, Hz. Aişe ve Hz. Hatice annelerimiz inşa etmeli. İşte sizler bunları örnek almalısınız.” dedi.

Akabinde İl Müftüsü Cemalettin Bal, Toki Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toki Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu ile yapılacak projeler içerisinde Müftülüğümüzce umreye gönderilecek öğrenciler hakkında bilgilendirmede bulundu. Oldukça verimli geçen konferanslarından dolayısıyla öğrenciler İl Müftüsü Cemalettin BAL’a teşekkür ederek bu tür aktivitelerin devamını talep ettiler.

Okul İdaresi, İl Müftüsü Cemalettin BAL’ın Toki Akşemsettin İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle yaptığı programdan ziyadesiyle memnun olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum