-

İL BAŞKANI ALTINSOY '214 BİN 200 DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK'

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Uluırmak Sulama Yenileme Projesi tamamlanması ile birlikte 214 bin 200 dekar zirai arazinin suya kavuşacağını bildirdi.

İL BAŞKANI ALTINSOY '214 BİN 200 DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK'
30 Ocak 2019 - 11:25
Tarım kenti Aksaray’da kurak arazilerin devlet yatırımları ile suya kavuşarak ivme kazandığını belirten İl Başkanı Altınsoy, “DSİ Aksaray’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aksaray ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.” diye konuştu.

 

Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak projenin, toprağa can çiftçiye de ürün vereceğini kaydeden Altınsoy, “DSİ Aksaray 44. Şube Müdürlüğümüz tarafından çalışmaları yürütülen Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme Projesi tamamlanması ile Aksaray il merkezi başta olmak üzere 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet edecek olup 214 bin 200 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.”

 

Sahada yapılan çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını kaydeden Altınsoy, “Proje kapsamında Topakkaya Kasabası mevkiinde yaklaşık 2 kilometre boru montajı, Hırkatol köyünde ise 4 kilometre anahat imalatı tamamlanmıştır. Hat yapımından dolayı sulama faaliyetlerinde herhangi bir aksama olmayacaktır.Projenin bitmesi halinde 214 bin 200 dekar arazide bölge halkı modern (damlama, yağmurlama) sulu tarım yaparak klasik şebekeye göre yüzde 40 su tasarrufu sağlanacaktır.Kurak araziler açısından hayati önem taşıyan projenin başta çiftçilerimize, ilimize ve ülkemize hayırla kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum