-

KADEM OLARAK AİLENİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDEN HER TÜRLÜ TOPLUMSAL HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Aksaray Temsilciliği açıldı. Kültürpark Gala Toplantı Salonunda düzenlenen açılış törenine....

KADEM OLARAK AİLENİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDEN HER TÜRLÜ TOPLUMSAL HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORUZ
04 Ocak 2019 - 11:56
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Aksaray Temsilciliği açıldı. Kültürpark Gala Toplantı Salonunda düzenlenen açılış törenine Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi, Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı, sağlıklı toplumların sağlıklı ailelerden geçtiğini, bunun için önce ailenin sağlıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu ise konuşmasında KADEM’in Aksaray’da 45. Temsilciliğini açtığını söyledi. Gümrükçüoğlu, kadın derneği olarak yıllar içinde edindikleri tecrübelere göre kadın meselesinin; erkeklerden, aileden çocuktan ayrı, toplumdan bağımsız olarak ele alınacak bir konu olmadığını söyledi.

Gümrükçüoğlu konuşmasında kadınları ilgilendiren her meselenin aileyi, kadının eşini, annesini, babasını,  çocuklarını ve tüm toplumu ilgilendirdiğini belirterek: “ Çözüm aramaya çalıştığımız bu mesele tüm toplumu ilgilendiren içinde çok hassas dengeler barındıran, içinde adalet ilkesi ile üretilebilecek çözümlenebilecek bir meseledir. Genel olarak toplumun asayişini bozan aile birliğini tehdit eden kadınların çocukların ve erkeklerin ve toplumu mağdur eden her konu bizim ilgi alanımızdadır” dedi.

 

- Kadem olarak ailenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden her türlü toplumsal hastalıkla mücadele ediyoruz.

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da Aksaray'da KADEM Ailesine yeni bir halka eklediklerini söyledi.

“Günümüzde küresel bir fabrika tek bir tür kumaş dokurcasına herkesi tek tipleştiren bir kadın modeli oluşturmaya çalışıyor.”diyen Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizlere de özgürlük eşitlik demokrasi gibi değerlere ancak onların kalıplarına sorumsuz bir şekilde girersek ulaşabileceğimizi söylüyor. Dolayısıyla o fabrikanın tek tip ürünü haline gelmezsek eksik olduğumuzu hissettiriyor. Kadın meselelerinde günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi maalesef ki bu. Oysa bizim kendi referanslarımıza kendi değer kriterlerimize ihtiyacımız var. Bu topraklara kök salmış irfanımız inancımız ve değerlerimiz kadını zaten hak ettiği mertebeye oturtuyor. Önemli olan bizim bize ait olan değerlerin merkezine dönebilmemizdir. KADEM referanslarını kendi topraklarının irfanından kendi inancının prensiplerinden alıyor. Dayatılan anlayışları sorguluyor. Kadınların uğradığı haksızlıkların hesabını toplumumuzun değerlerine fatura etmeye çalışanlara karşıda bir kalkan vazifesi görüyor’ dedi.

KADEM olarak önce kadınların sonra tüm toplumun iyiliği için binlerce gönüllü ve üye ile  gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Bayraktar: “Kadem olarak ailenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden her türlü toplumsal hastalıkla mücadele ediyoruz. Kadına yapılan her destek aileye yapılan destektir. Donanımlı, üretken, hayırlı her anlamda sağlıklı ve mutlu kadınlar hem ailelerin hem de her katmanı ile toplumların güçlenmesinde hayati rol oynarlar.” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu’da yaptıkları konuşmalarda KADEM Aksaray Temsilciliğinin hayırlı olması dileğinde bulunarak çalışmalarında başarılar dilediler.

KADEM Aksaray İl Temsilcisi Feyza Baydar da konuşmasında kadınların toplumun temel taşı olan bir varlık olduğunu söyledi.

Baydar; kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu KADEM olarak  kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturarak sadece kadınların değil ailenin ve toplumun huzuru ve refahını sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.Konuşmaların ardından dua edildi, açılış kurdelası kesildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum