-

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN AKSARAY'DA ANLAMLI PROJE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu ile Habitat Derneği ilimizde Kız Kardeşim Projesini Hayata geçiriyor.

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN AKSARAY'DA ANLAMLI PROJE
27 Ocak 2020 - 14:19
Geçtiğimiz gün içerisinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Ahiler Toplantı salonunda Kadın Girişimciler 2020 Yılının ilk toplantısı ile birlikte projeye ilişkin bilgilendirme sunumunu gerçekleştirirken, toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan, TOBB Girişimcilik Müdürü Batuhan Demir, Habitat Temsilcisi Şengül Bayık Öztürk, Kurul Üyeleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Projeye ilişkin açıklama yapan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan yaptığı açıklama da “Habitat Derneğinin ülke genelinde başlatmış olduğu Kız kardeşim Projesini hayata Anadolu’nun merkezi olan şehrimizde hayata geçiyoruz. 

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2018 yılı içerisinde 30 ilde gerçekleştirdiği eğitimler yoluyla 9.339 kadına ulaşmıştır. Ayrıca proje kapsamında kiralanan gezici eğitim tırı ile 12 proje ilinde eğitimler verilmiştir.

2019 döneminde Kız Kardeşim Projesi, eğitim müfredatları ve gezici eğitim tırı ile 9.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Bu eğitimlere ek olarak, kadınların gıda girişimciliği üzerine iş geliştirme süreçleri desteklenecektir. Ayrıca proje kapsamında ‘Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları’ organize edilecek ve kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir. Aksaray olarak bizlerde Kız Kardeşim Projesini şehrimizde hayata geçirerek Kadınlarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz Bilgilendirme toplantısına katılım gösteren ATSO Başkanımız Cüneyt Göktaş’a, TOBB Girişimcilik Müdürü Batuhan Demir’e, Habitat Temsilcisi Şengül Bayık Öztürk’e, Kurul Üyelerimize ve Konuklarımıza Teşekkür ediyorum” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum