-

KAPADOKYA TEKNOPARK YÖNETİCİLERİ, ASÜ DE ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kapadokya Teknopark yöneticileri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda akademisyenlerle buluştu ve kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

KAPADOKYA TEKNOPARK YÖNETİCİLERİ, ASÜ DE ÇALIŞMALARI ANLATTI
21 Mart 2019 - 09:52
 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri hakkında genel bilgiler veren Kapadokya Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Mustafa Ünsalan, yeni ve ileri teknolojide mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin sınai ve ticari faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında yürütebilmelerine imkân sağlayan tesislerin Teknopark olarak adlandırıldığını belirtti. Teknoparklarda; üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalar sürdürdüklerine dikkat çeken Ünsalan, “Bu merkezler aynı zamanda yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetlerinin sağlandığı merkezlerdir. Ülkemizdeki teknoparkların hedefleri, üniversiteler ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelini teknolojik ürünlere dönüştürüp, ticarileştirmektir. Kapadokya Teknopark, teknoloji firmalarına ve girişimcilere teknoloji geliştirmeleri ve bu teknolojileri ticarileştirmeleri için en uygun ortam ve olanakları sunarak Türkiye’nin teknoloji gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir” dedi. Tanıtım toplantısında Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Uyar ve Kapadokya Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr.Ögr. Üyesi Cevahir Altınkaynak,akademisyenlerin sorularını yanıtladı.

 

Düzenlenene etkinliğe ASÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Engin Deligöz’le, akademisyenler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum