-

KIRMIZI ET ÜRETİMİNDE GIDA GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Aksaray Belediyesi, “Aksaray’da Kırmızı Et ve Et Ürünleri Üretiminde Gıda Güvenliği, Sorunları ve Öneriler” konu başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı.

KIRMIZI ET ÜRETİMİNDE GIDA GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
15 Ocak 2015 - 14:10
Aksaray Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Üretici Birlikleri ve Veteriner Odası yetkilileri bir araya gelerek konuyu enine boyuna masaya yatırdılar.

Toplantıya, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ticaret Borsası ve Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Hamit Özkök, Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız katıldı.

Toplantıda, Aksaray’da kırmızı et ve et ürünleri sanayiinde gıda güvenliğini sekteye uğratan noktaların, üretimden tüketime kadar olan zincir boyunca belirlenebilmesi ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesini hedeflendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Baydar yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ülkemizde ve Aksaray’da gıda sanayii üretiminde önemli bir yere sahip olan kırmızı et ve et ürünlerinin tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaşması gıda güvenliği konusundaki gelişmelerle yakından ilgilidir. Kırmızı et ve et ürünleri sanayii, hayvanların mezbahadaki kesiminden başlayarak paketlenmesine kadar geçen tüm süreci kapsamaktadır. Türkiye’de söz konusu sanayide, faaliyet gösteren kuruluşların başında belediye ve özel sektöre ait mezbahalar, kombinalar, Et ve Balık Ürünleri A.Ş.’ye ait kombinalar ve et ürünleri üreten tesisler gelmektedir. Bununla birlikte, kırmızı et ve et ürünleri sanayiinde gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için söz konusu kurum ve kuruluşlarda alınacak önlemler ciddi önem arz etmektedir. Hammaddesini hayvancılık sektöründen alan sanayide, gıda güvenliğinin sağlanmasının önünde duran engellerin hayvanların yetiştirilmesinden başlayarak, kırmızı et ve et ürünlerinin tüketiciye ulaşmasına kadar geçen zincir boyunca belirlenebilmesi gerekmektedir. İşte bizler bu amaçla bu zincirin birer halkası olarak Belediyemiz, Tarım İl Müdürlüğümüz, Veteriner Odamız ve Üretici Birliklerimiz bir araya geldik ve bir takım öneri ve uygulamalar için birlikte karar aldık.”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle belediyeye ait mezbahanenin  AB standartlarına kavuşturulduğunu ve marka değeri kazandığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Baydar,Mezbahanede kaliteli hizmet için start verildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

“ Genel duruma baktığımızda bölgede gerek üretim konusunda odalarımız nezdinde üreticilerimiz gerekse kesim konusunda belediye mezbahanemiz marka değeri oluşturmuş durumdadır. Bu değeri korumak ve en üst düzeye çıkarmak için tüm çabamızla çalışıyoruz.

Bilindiği üzere bu anlamda Başkanımız Haluk Şahin Yazgı göreve geldiği ilk günlerde bölgenin en çok kesim yapan ve marka değeri olan mezbahanemizi modernize etmek ve halkımıza kaliteli hizmet ve kaliteli et üretimi yapmak için startı vermişti. Bu anlamda kısa sürede mezbahane modernizasyonunu gerçekleştirdik ve bir takım çalışmalar halen devam ediyor. Uygulama konusunda da eksiklerimizin olmaması için görüldüğü üzere konun uzmanları ile bir aradayız.

 Ben öncelikle et konusunda Aksaray’ımızın markalaşmasında en büyük emeği olan üreticilerimize ve oda başkanlarımıza, konuya hassasiyetlerinden ötürü Tarım İl Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum