-

KÜÇÜCÜK YÜREĞİNDE KOCAMAN MERHAMET TAŞIYAN AMİNE...

Sultanhanı ilçesinde İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Tarafından düzenlenen Okullar arası “İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA” Yarışmasında ilkokullar kategorisinde İlçe Birincisi olan 8 Yaşındaki Amine Mutlu Yarışmadan kazandığı ödülü yemen’e bağışlayarak örnek oldu.

KÜÇÜCÜK YÜREĞİNDE KOCAMAN MERHAMET TAŞIYAN AMİNE...
09 Mayıs 2019 - 14:03
Sultanhanı Yunus Emre İlkokulu 2/B Öğrencisi 8 Yaşındaki Amine Mutlu Yarışmada Kazandığı Para Ödülünü Babası ile birlikte Kızılay’ın Yemen’e Yardım hesabına yatırdılar.

Amine Mutlu bu yardımı Yapmakta Kendine Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u  örnek aldığını belirterek Şunları söyledi. “ İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını Yazdığında Birinci olduğunu ve Birincilik ödülünü Almayıp O dönem için Ülkemize bağışladığını öğretmenimin anlatmasından öğrenmiştim. Bu beni çok etkiledi ve Bende İlçemizde Yapılan İstiklal Marşımızı En Güzel okuma yarışmasında birinci oldum ve kazandığım ödülü Yemen’e bağışlamak istedim. Yemeni seçmemdeki neden ise Geçtiğimiz Haftalarda Okulumuz Müdürü bir etkinlikte Yemende Açlık ve Yoksulluk çeken ve Zor durumda olan insanlarla ilgili bir video izletmişti, o videoda yemendeki çocukların açlıktan ağaç yaprakları yediğini görmüştüm bu beni çok etkiledi, bu nedenle bütün ödülümü Babama söyleyip Kızılay’ın Yemen’e yardım kampanyasına yatırdık, o aç Çocuklara lütfen yardım edelim onlar daha küçücük Çocuk “ diyerek duygularını dile getirdi.

Sultanhanı Yunus Emre ilkokulu Müdürü Alper Gazi Çakıroğlu ve Amine’nin Öğretmeni Çiğdem Havva Özçelik de Amine Mutlu’nun bu örnek ve duyarlı davranışından dolayı Amine Mutlu ve Ailesine Teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum