-

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK KONGRESİ TOPLANIYOR

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsününişbirliğinde ;Enstitünün kuruluşunun 100. Yılı anısınasürdürülebilir koyun ve keçi üretimindeki son gelişmeleri sektörün tüm paydaşları ile paylaşmak amacıyla 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasındaKonya’da Uluslararası Katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresi düzenlenecektir.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK KONGRESİ TOPLANIYOR
10 Ekim 2014 - 19:28
Bu Kongre, konu ile ilgili paydaşların bilgi birikimlerini arttırmak, meslekteki son gelişmeleri takip etmek ve paylaşmak amacıyla Selçuklu’nun kadim başkenti ve Mevlana’nın şehri Konya’da bir araya gelmesini sağlayacaktır. 

80 ilde faaliyet gösteren Damızlık Koyun Keçi YetiştiriciBirlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdikleri kongrede sözlü ve poster olarak 32’si yurtdışından olmak üzere toplamda 128 bildiri sunulacaktır.

Kongreye Türkiye’deki birçok Üniversite ve Araştırma Enstitüsünden akademisyen ve araştırmacı katılacak olup, yurtdışından Cezayir, İran, Macaristan, Malezya, Pakistan, Sri Lanka, Tunus, Ürdün, İspanya, Fransa ve Avusturalya’dan 50’nin üzerinde bilim adamı da iştirak edecektir.

Kongrede bilimsel aktivitelerin yanında Türkiye’de yetiştirilen Küçükbaş Hayvan Irklarımızın ve ürünlerinin sergileneceği bir organizasyon da düzenlenecektir. Bununla birlikte kongrenin son günü Konya’yı tanımak isteyen misafirlerimiz için kültürel ve teknik gezi de düzenlenecektir.

Yapılacak bu kongre ile Enstitünün, 100 yıl önce başlayan ve bugüne kadar Konya’ya ve Türkiye’ye tarımsal alanda yapmış olduğu katkılara bir yenisi eklenecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum