-

LETONYALI ÖĞRENCİLER HASAN DAĞI ZİRVESİNDE

Erasmus Projesi kapsamında Aksaray’a gelen Letonya’lı öğretmen ve örenciler, ihtişamına hayran kaldıkları Hasandağı’na zirve yürüyüşü gerçekleştirdiler.

LETONYALI ÖĞRENCİLER HASAN DAĞI ZİRVESİNDE
30 Eylül 2019 - 15:36
Aksaray’da Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen ‘Yaparak Yaşayarak Öğrenme’ isimli Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi, Letonya, Litvanya ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 

Proje kapsamında bölgeyi gezen grup, 3268 metre yüksekliğindeki Hasandağı’na hayran kalırken, Letonya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler Hasandağı’na çıkmaya karar verdiler. 

Hasandağı’nda otel bölgesinden zirve yürüyüşüne başlayan Letonya’lı öğretmen ve öğrencilerden oluşan 9 kişilik grup, 6 saatlik zirve yürüyüşünü 4 buçuk saatte tamamlamayı başardı. 

Hasandağı’nın ihtişamıyla büyüleyici bir dağ olduğunu belirten Letonyalılar, kendi ülkelerinde olmayan böyle bir dağa çıkmaktan ve dağcılık sporunu yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum