-

MHP MİLLETVEKİLİ KAŞLI AKSARAY'DA DOLU AFETİNDE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİ MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan KAŞLI, bugün TBMM Genel Kurulu’nda bir süre önce Aksaray ilimize bağlı ilçe, belde ve köylerde yaşanan dolu felaketi sonucu zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep etti...

MHP MİLLETVEKİLİ KAŞLI AKSARAY'DA DOLU AFETİNDE ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİ MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİ
17 Haziran 2020 - 16:09
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan KAŞLI, bugün TBMM Genel Kurulu’nda bir süre önce Aksaray ilimize bağlı ilçe, belde ve köylerde yaşanan dolu felaketi sonucu zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep etti..

 

Vekil KAŞLI’nın bugünkü Genel Kurul’da yaptığı konuşma şöyle;

Teşekkür Ediyorum Sayın Başkanım,

Aksaray merkez başta olmak üzere ilçelerimizde, belde ve köylerimizde son iki haftadır meydana gelen dolu ve şiddetli yağmur yağışı sebebiyle ekili alanlarda ciddi zararlar meydana gelmiştir.

Aksaray İl ve İlçe Teşkilatlarımızdan oluşan heyetimizle birlikte Aksaray İl Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz ve Aksaray Ziraat Odası Başkanımız zarara uğrayan alanlarda incelemelerde bulunmuşlardır.

Bu doğal afet sonucunda, çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için;

-Çiftçilerimizin borçlarının faizsiz olarak 2 yıl ertelenmesini, 

-Cumhurbaşkanlığı fonundan hasar bedelinin sigortalı-sigortasız ayrımı yapılmaksızın tam olarak ödenmesini, 

-Tarım Sigortası (TARSİM) poliçe bedellerinin düşürülmesini yetkililerden çiftçilerimiz adına talep ediyorum.

Başka felaketlerin yaşanmaması ümidi ile çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda konunun takipçisi olacağımızı belirtiyor,  ürünleri zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Genel Kurulu Saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum