-

MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN AKSARAY'A ASKERİ ÜS İSTENDİ

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Milli Savunma Bakanı ile görüştü. Aksaray’ın stratejik bir öneme sahip olduğunu beyan eden Aydoğdu Roketsan'ın Füze üretimini yapacak fabrikaların Aksaray'da kurulacak olmasının kentin önemini bir kez daha artıracağını söylemişti görüşmelerde birliklerin Aksaray ilinde konuşlandırılmasının önemine işaret ettiği sanılıyor...

MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN AKSARAY'A ASKERİ ÜS İSTENDİ
06 Kasım 2019 - 10:39
Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Milli Savunma Bakanı ile görüştü. Aksaray’ın stratejik bir öneme sahip olduğunu beyan eden Aydoğdu Roketsan'ın Füze üretimini yapacak fabrikaların Aksaray'da kurulacak olmasının kentin  önemini bir kez daha artıracağını söylemişti görüşmelerde birliklerin Aksaray ilinde konuşlandırılmasının önemine işaret ettiği sanılıyor.

.AKSARAY ÜZERİNDEN geçen OTOBAN yolunun giderek önem kazandığını Nevşehir Aksaray yolu ile kesiştiği noktada bir stratejik kent kurulması halinde ordumuzun Türkiye’nin her yerine anında ulaşabilme imkanı vardır. Aynı noktadan HIZLI tren hattının geçmesi ihtiyaç duyulduğunda demir yolunun da Savunmamızda önemli bir araç olabilecektir. Konuyla ilgili daha önce Askeri birliklerin büyük şehirlerin içinden dışarıya çıkarılacağını belirten Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a Tuzgölü havzasının çok stratejik öneme sahip olduğunu anlatıldı.

 

Aksaray ili sultanhanı ilçesinde bulunan Botaşa ait Tuz gölü altında yapılan doğalgaz depolama sistemi nin dahada artırılarak önem kazanması ayrıca füze deneme atış alanının orada olması S400  füze savunma sistemlerinden birinin Aksaray'da konuşlanmasına gerek duyulduğunu anlatılmıştır. Vatandaşlar Cengiz Aydoğdu’nun ziyaretinin güzel bir gelişme olduğunu Askeri birliklerin taşınması gereken illerden birinin Aksaray olmasının doğru bir karar olabileceğini Askeri Birlik için önerilen Ortaşehir Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerimizin ortasında bulunduğundan bölgenin stratejik önem arzettiğinden Askeri yatırımların da bu bölgeye kaydırılabilineceğini işaret ettiler.

Yapılan görüşmelerin olumlu ve yararlı geçtiğini söyleyen  Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu sosyal medya hesabından ziyaret fotoğrafını paylaşarak umut dağıttı ,Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı bölgeye davet ettiği sanılıyor  görüşmelerin çok yararlı geçtiğini belirtildi.

(BAĞIMSIZ MEDYA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum