-

MİNİKLER 7 BÖLGEYE 7 KÜLTÜR İHRAÇ EDİYORLAR AKSARAY'DAN KAPAK BÖREĞİ GİDECEK

Yarınının büyükleri geleceğimiz olan çocuklarımızla güzel ülkemizin yedi bölgesini tanımak için bu sefer Güzelyur'un meşhur kapak böreğiyle yolculuğa çıkıyorlar...

MİNİKLER 7 BÖLGEYE 7 KÜLTÜR İHRAÇ EDİYORLAR AKSARAY'DAN KAPAK BÖREĞİ GİDECEK
05 Ocak 2020 - 13:50
Yarınının büyükleri geleceğimiz olan çocuklarımızla güzel ülkemizin yedi bölgesini tanımak 

için bu sefer Güzelyur'un meşhur kapak böreğiyle  yolculuğa çıkıyorlar, 

E Twinning 7 Bölge 7 Kültür projesinde Aksaray'dan da katılan minikler  kapak böreğinin yanı sıra ağaç sevgisini yeşertmek ve yaşatmak için okul bahçesinde gerçekleştirdikleri  fidan dikme etkinliği videosunu da gönderecekler.

Aksaray Milli Egemenlik İlkokulu Okul Öncesi A şubesi Akıllı Bıdıklar sınıfı minik öğrencileri Öğretmen Fatma KAHRAMAN eşliğinde  7 Bölge 7 Kültür projesine dahil oldular projenin kabul görmesinden oldukça  heyecan ve mutluluk duyuyorlar. Proje sayesinde hem Aksaray kültürünü tanıtıyorlar hem eğleniyorlar şimdi Güzelyurt'un meşhur kapak böreği 7 bölgeye transfer olacak.



Ülkemizin yedi bölgesinden projeye dahil olan öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen proje tüm hızıyla devam ediyor.



Proje kapsamında birbirleriyle eşleşen kardeş okullar kendi yaşadıkları bölge ve şehirlerinin kültürlerini, doğal güzelliklerini, tarihi yapısını her ay hazırladıkları sürpriz kutularla tanıtma ve tanıma fırsatı buluyorlar.

Proje kapsamında ilk kutuyu Ekim ayında MARMARA BÖLGESİ Tekirdağ/Kapaklı Emine Penbeten Adal Anaokuluna, 2. Kutuyu Kasım ayında KARADENİZ BÖLGESİ

Espiye /GİRESUN Şehit Hüseyin Tahmaz İlkokuluna ve Aralık ayındaki 3.kutuyu da 


AKDENİZ BÖLGESİ Erdemli/MERSİN Kargıpınarı Anaokuluna  hazırlayıp yollamışlardı.



Bölgeler için hazırlanan kutulara; Aksaray ve İç Anadolu bölgesinde yetişen tarım ürünleri tohumları, Aksaray’ın tarihi ve kültürel yapısını anlatan kitapçık, broşür ve cd ler, Aksaray’ın yöresel lezzetlerinden olan erişte, tahinli, mayalı, Somuncu Baba ekmeği, pişmaniye, ay

çekirdeği, çocuklarla beraber doğadan topladığımız yapraklar, taşlar, kozalaklar, palamutlar ve hazırlamış olduğumuz küçük sürprizler konuluyor. 

Kardeş sınıflarımıza ulaşan kutularımız akıllı telefondan görüntülü görüşme eşliğinde açılarak, çocuklarımızın bu heyecanı ve mutluluğu karşılıklı  olarak yaşamaları sağlanıyor. Ayrıca Bölgelerden gelen ürünler okul içerisinde sergilenerek tüm okul öğrencilerimizi de bu sürece dahil ediliyor.



Proje etkinlikleri ve kardeş sınıfların birbirleriyle kültürel etkileşimi kapak böreğinin lezzetini taddırarak 7 bölgede tanıtımıyla devam edecek olan proje  2019-2020 Eğitim 

Öğretim yılı süresince devam edecektir.

 

Aksaray haberleri



YORUMLAR

  • 0 Yorum