-

MÜSİAD AKSARAY ŞUBESİNDEN "BU YAZ CAMİDEYİM" PROJESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şubesi Gençlik Kurulu tarafından hayata geçirilen ‘Bu Yaz Camideyim’ projesi kapsamında Aratol Köyü Yeni Camii de 100 öğrencinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim öğrenmek için kurslara başladı.

MÜSİAD AKSARAY ŞUBESİNDEN "BU YAZ CAMİDEYİM" PROJESİ
11 Temmuz 2018 - 13:37
Kuran Kursu öğrencilerini ziyaret eden Gençlik Kurulu Başkanı Tuğrul Pınardağ Yönetim Kurulu Üyeleri Said Sametoğlu, Şükrü Tanşi ve İsmet Şafak Ar Yeni Cami hocası Seyit Özütemiz’den eğitimler hakkında bilgi alarak Kuran Kurs öğrencilerine hediyeler dağıttılar.

 

Başkan Pınardağ Proje hakkında yaptığı açıklamada;

 

Bu Yaz Camideyiz" projesi MÜSİAD Genel Merkezimizin 2009 da başlattığı Aksaray Genç MÜSİAD'ın 2015 yılında hayata geçirdiği önemli projelerdendir. Proje, gelecek nesillerin camiyi sadece bir ibadethane olarak görmemesini, aynı zamanda bir buluşma, tanışma ve kaynaşma yeri olarak görmesini sağlamak amacıyla Belediye Arsalarında bir camide başlatılmıştır. Kısaca projenin amacı çocuklarımıza camiyi sevdirmek, hafızaları henüz tazeyken camiyi, cami dostluklarını, caminin onlara kattıklarının hafızalarında yer etmesini sağlamaktır.

 

Proje kapsamında gruplar halinde kendi yaş grubundaki diğer çocuklarla eğitim sürecine alınan talebeler, Kuran, siyer, ahlak dersleri, çeşitli sosyal faaliyetler içinde yer almış, yeni tanıştığı akranlarıyla oyunlar oynama fırsatını yakalamışlardır.

 

Ağustos ayı içerisinde kursumuzun tamamlanmasıyla Kuran kursu eğitimini tamamlayan 70 öğrencimize çeşitli hediyeler vererek başarılarını ayrıyeten takdir edip ödüllendireceğiz dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum