-

NE İSTİYORUZ BU KAMU MALLARINDAN? PİKNİK ALANINI DA TALAN ETTİK...

Aksaray’ın önemli piknik alanlarından biri olan Hasandağı eteklerindeki ormanlık alanda piknikçilerin rahat etmesi için bölgeye konulan bütün bankların tahtaları sökülerek adeta talan edildi.

NE İSTİYORUZ BU KAMU MALLARINDAN? PİKNİK ALANINI DA TALAN ETTİK...
13 Haziran 2018 - 10:53
Dün yayınladığımız haberde bir mezarlıktaki Hayratın kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kırılarak talan edildiğini paylaşmıştık. Bugünse yine kamuya açık olan bir alandaki talan haberi servisimize ulaştı...

Aksaray’ın önemli piknik alanlarından biri olan Hasandağı eteklerindeki ormanlık alanda piknikçilerin rahat etmesi için bölgeye konulan bütün bankların tahtaları sökülerek adeta talan edildi. Sökülüp ya yıkıldı yada 5-10 tahta niyetine bölgedekilerin ihtiyacını görmek için götürülen oturak tahtaları, oturma yerlerinin metal iskeletini bırakıp kimsenin oturmasına gerek yok dercesinde kaderine terkedildi.

Ramazan ayı bitiyor ve bayramdan sonra piknik yerlerindeki yoğunluk tamda başlayacak derken, meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın oturma bankları iskelete döndürüldü. Hasandağı eteklerindeki piknik alanının hemen hemen her yerine konan tahta bankların bir çoğu sökülerek metal iskeletleri bırakıldı. Kimileri ateş yakmak için kullandı, kimileride 5-10 tahta niyetine inşaat ve evlerdeki ihtiyacına göre şekillendirmek adına sökerek adeta talan ettiler. Bölgenin kontrol ve yetkilerinin kime ait olduğu yolunda kargaşa yaşanırken, geçmiş yıllarda bölgenin Aksaray Belediyesi tarafından kirlandığı o yıllarda duyurulmuştu. Helvadere Belediyesinin de zaman zaman poşet vererek piknikçilerin çevre temizliğine dikkat etmeleri yolundaki girişimleri bilinirken, piknik mevsiminin başlamasıyla ihtiyaç olan oturma banklarının biran önce tamirinin yapılarak tahtalarının yerine çakılması suretiyle vatandaşların hizmetine sunulması istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum