-

ORTAK AKIL, GELİŞİME FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehre sundukları katkıları her yıl biraz daha arttırmaya çalıştıklarını, bunu yaparken de tüm dinamiklerle üst düzeyde bir işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

ORTAK AKIL, GELİŞİME FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRIYOR
26 Aralık 2019 - 09:05
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehre sundukları katkıları her yıl biraz daha arttırmaya çalıştıklarını, bunu yaparken de tüm dinamiklerle üst düzeyde bir işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

 

 Muhataplarımızı Dinliyor, Yapılabilecekleri Konuşuyoruz 

 

Kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile ASÜ üst yönetimi ve birim yöneticilerinin katıldığı “İl Danışma Kurulu Toplantısı” Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Şehrin tüm dinamiklerinin fikir ve görüşleriyle yeni çalışma alanlarının oluştuğunu, toplantıyı bu bakımdan çok değerli bulduklarını ifade eden Rektör Şahin, “İl Danışma Kurulu Toplantılarında Üniversitemizin dışarıdan nasıl göründüğünü anlıyor, varsa sorunları birlikte çözmeye çalışıyor, ortak akıl ve yeni fikirlerle gelişimi farklı bir boyuta taşımaya çalışıyoruz” dedi. 2019 yılı boyunca şehirdeki pek çok kurumla işbirliği içerisinde, hayata dokunan çalışmalar yaptıklarını anımsatan Prof. Şahin, “Gerek valiliğimizle, gerek belediyemizle, gerek diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Çevre, sanayi üretimi, tarım ve hayvancılık, tıp faaliyetleri, şehirleşme, kültür ve sanat… Biz, ilgi alanımıza giren her meselede, şehrimiz için elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi. İş üretimini daha sağlıklı bir zeminde ilerletebilmek için kurumlarla protokoller imzaladıklarını ve hiçbir zaman bu protokolleri sadece tören olarak görmediklerini kaydeden ASÜ Rektörü, “Her protokolü titizlikle takip ediyor ve olumlu sonuçlar almak adına gayret gösteriyoruz. Şehre katkımızın her yıl anlamlı bir şekilde artması için çalışıyoruz. Muhataplarımızı dinliyor, çeşitli vesilelerle yan yana geliyor, yapılabilecekleri konuşuyoruz” dedi. 2015-2019 döneminde yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler de veren Şahin, özellikle spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşmaya dikkat çekti ve paydaşların bu husustaki her fikrinin kıymetli olduğunu vurguladı.

 

 Şehrin İhtiyaç Duyduğu Yeni Bölüm ve Programlar Açılıyor 

 

ASÜ’nün, çağdaşları içerisinde iyi konumda olan bir üniversite olduğunu ve çok daha iyi yerlere geleceğini belirten Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu ise konuşmasında, öğrencilerin kendi akademik alanlarının dışında, günlük hayatta karşılaşabilecekleri -proje hazırlama gibi- genel alanlarda da kendilerini yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı da, iki kurum arasındaki işbirliklerine dikkat çekerek, kampüs çevresinde süren ve planlanan çalışmaları anlattı. Toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi de kısa bir açıklama yaptı. Sanayi ile işbirliği, eğitim kalitesinin geliştirilmesi, şehrin ihtiyaçlarına dair yeni bölüm ve programların belirlenmesi gibi konuların geçen yılki toplantıda görüşüldüğünü anımsatan Özçifçi, bu maddelerin tamamında ASÜ’nün kendi ödevlerini yerine getirdiğini iletti. Pek çok sanayi kuruluşuyla gerek iş üretimine katkı, gerekse eğitim hususlarında yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getiren Rektör Yardımcısı, şehirdeki aktif sektörlere katkı için, ihtiyaç duyulan bölüm ve programların açılması hususunda önemli adımların başarıyla atıldığını kaydetti ve ihtisaslaşmaya dair genel bir çerçeve çizdi. Toplantı, tüm katılımcıların, kendi çalışma alanlarına dair ASÜ’den beklentilerini ifade etmesi ve gündem maddelerinin tartışılmasıyla tamamlandı.

 

Kurul, özetle; şehrin ihtiyacı olan ve açılması gereken yeni bölüm ve programlar, mevcut bölüm ve programlara eklenebilecek dersler, işbirliklerinin geliştirilmesinde izlenecek yollar, eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılmasında yapılması gerekenler konularında fikir alışverişinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum