-

BİLİM MERKEZİ DÜNYANIN GÖZDESİ OLUYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde yapılan Bilim Şenliği’ne, hafta sonu ziyaretçi akını yaşandı.

BİLİM MERKEZİ DÜNYANIN GÖZDESİ OLUYOR
28 Nisan 2014 - 18:09
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı geçtiğimiz gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ne hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezini Konya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye’de bilimin daha fazla gündem olmasını sağlayacak merkezin aynı zamanda Konya’nın simgelerinden biri olacağını da vurguladı.

Bilim Merkezi’nde bilimsel filmlerin gösterildiği gökyüzü uzay simülasyonu olan planetaryum bulunduğunu ifade eden Başkan Akyürek, “Bir diğer kısmı ise gözlem kulesi. Burada da teleskopumuz mevcut. Özellikle geceleri gökyüzü, yıldızlar, ay ve gök cisimleri gözlemlenebiliyor. Bununla ilgili akademik çalışma yapılıyor” dedi. İlki geçtiğimiz yıl yapılan Bilim Şenliği’nin ikincisinin gerçekleştirildiği Bilim Merkezi’nde, birçok bilimsel aktivite standının olduğunu, ailelerin ve çocukların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Akyürek, hafta sonu gerçekleşen Bilim Şenliği’ne 30 binden fazla kişinin katıldığını dile getirdi.

BİLİMSEL SERGİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bilim Merkezi’ndeki dünyamız sergisi, dünyanın katmanları, deprem testi, gerçek zamanlı sismograf, fay hatları, yanardağlar, eski zamanlarda iklimler, jeotermal enerji, kumullar, helikopter, yaşamın tarihi, iklim odaları ile 80 milyon yıl öncesinde Anadolu sular altındayken yaşamış bir deniz sürüngeni olan Mosasaur'un bulunduğu merkez herkesin beğenisini kazandı. Çok sayıdaki bilimsel aktivite standında ilginç aktivitelere katılan çocuklar, bilimsel deneyleri yapmaktan ve öğrendiklerini uygulamalı olarak görmekten mutlu olduklarını belirttiler. Çocuklarını Bilim Şenliği’ne getiren büyükler de Konya’da böylesi önemli bir hizmetin hayata geçmesinden memnun olduklarını dile getirdiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum