-

BAŞARIKAVAK FASULYE ŞENLİĞİ YAPILDI

Konya Selçuklu Belediyesi ve Başaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile bu yıl 14. gerçekleşen“Başarakavak Fasülye Şöleni” büyük bir coşkuyla kutlandı. Yoğun yağışa rağmen alanı dolduranlar Başaralılar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

BAŞARIKAVAK FASULYE ŞENLİĞİ YAPILDI
03 Haziran 2014 - 18:34
Yeni Büyükşehir Yasası ile Selçuklu Belediyesi’ne bağlanan Başarakavak Mahallesi’nde geleneksel fasülye şöleni yapıldı. Bu yıl 14.’sü gerçekleşen şölen Selçuklu Belediyesi’nin desteği ile yapıldı.  Başaralıları bir araya getiren etkinlik öncesi davetlilere geleneksel düğün pilavıyla birlikte Başarakavak’ın simgesi olan kuru fasulyesi ikram edildi. Bu güzel günde Selçuklu Belediyesi çocukları  da unutmadı. Şenliğe katılan çocuklara Selçuklu Belediyesi tarafından top, balon, uçurtma, ip gibi oyun gereçleri dağıtıldı.  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Selçuklu Müftü Vekili Muzaffer Dereli’nin duasıyla devam etti. Yoğun yağışa rağmen çoşkunun hiç azalmadığı şenlikte halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar büyük beğeni topladı. Törene katılan Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da katıldı.

Başarakavak Muhtarı İbrahim Özkay’ın selamlama konuşmasının ardından Başaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Baş-Der) Yönetim Kurulu eski Başkanı Ali Kemal Başaran ve yeni Başkan İbrahim Özcan’da Başarakavak’ın tarihi ve fasülye şöleni hakkında bilgi verdi. Başarakavak’ın Selçuklu Sultanı I.İzzettin Keykavus’un Emiri (Bakan) Zeynettin Başere tarafından 800-850 yıl önce kurulmuş Türkmen ve Yörük köyü olduğunu ifade eden konuşmacılar, 2001 yılında Başera Bey’in ölümünün 777. Yılında ilki kutlanan fasülye şöleninin bu yıl 14.’sünün kutlandığını belirterek programın gerçekleşmesinde emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler.    

Bu güzel rahmet ve neşe ortamında hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum diyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, “ Hem sosyal hem de ekonomik açıdan birbirimizi tanımamız, görüşmemiz ve beldemizin güzelliklerini dış dünyaya duyurmamız açısından bu şenliklerin, festivallerin çok büyük önemi var. Biz de yetiştirdiğimiz mahsullerle, yaptığımız çalışmalarla beldemizi kendimizi çevreye tanıtmaya çalışıyoruz. Çok güzel bir festival oldu. Bu güzel şenliği düzenleyen ilçe belediyemize, mahalle muhtarlığımıza ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bütün günlerinizin böyle güzelliklerle geçmesini diliyorum” dedi.     

 Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Desteğimiz Sürecek

Sağanak yağmura rağmen fasülye şölenimize yoğun bir katılım gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum diyen Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Gümrah,“ Selçuklu Belediyesi olarak bizler de birlikteliğe ve dayanışmaya katkı sağlayan bu ve benzeri festivallere destek vereceğiz” dedi.

Bir zamanlar dillere pelesenk olan “orada bir köy var” isimli şiir sözleri mazi olduğunu ve artık   söylenmediğini ifade eden Gümrah,“ Çünkü bu köylerin hepsi Selçuklumuz oldu, gelişmiş bir kentin parçası oldu. . İnşallah Selçuklu merkezde verdiğimiz hizmetlerin hepsini birebir zaman içinde Başara’da da vereceğiz. Bu vesile ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarken Başara’da emeği geçen ve ahrete irtihal etmiş olan büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum