-

KONYA'DAN IRAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

Irak’ta büyük sıkıntılar yaşayan Türkmenler için 50 ton yardım malzemesi taşıyan 3 tırı Irak’a uğurladı.

KONYA'DAN IRAK TÜRKMENLERİNE YARDIM
08 Ağustos 2014 - 14:19
Konya Büyükşehir Belediyesi, Irak’ta yaşanan terör olayları ve iç karışıklık nedeniyle göç etmeye mecbur bırakılan Türkmenler için gıda, hijyen ve çocuk ihtiyaçları malzemelerinden oluşan yardım konvoyu gönderdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli olarak gerçekleşen organizasyon kapsamında yardım malzemesi taşıyan tırları uğurlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Irak’ta yaşanan olayların Türk milletini derinden etkilediğini söyledi.

Hükümetin ve Türk insanının yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, özellikle Irak’taki mazlum halklar ve Türkmenlere destek olma sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.

KONYA’NIN YARDIMLARI DEVAM EDECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla 50 ton yardım malzemesini Irak’a yolcu ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Konyalılar olarak yardım faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Başkan Akyürek, “Bu coğrafyada bulunan soydaşlarımızın, dindaşlarımızın, kardeşlerimizin huzura ve barışa erişmelerini diliyoruz. Biz de mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE HER ZAMAN TÜRKMENLERİN YANINDA

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı da, Irak’ta büyük bir insanlık dramı yaşandığını, Türkiye’nin zor durumda olan Türkmenlerin her zaman yanında olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Irak’a 12 bin çadır ve 93 TIR yardım malzemesi gönderdiğini, bunu başka hiçbir ülkenin yapmadığını belirten Beyatlı, “Yaşanan sıkıntılar ancak el ele verilerek atlatılabilir. Bizden desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Konya’nın yöneticilerine ve Konya halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 50 ton yardım malzemesini taşıyan 3 TIR Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi bahçesinden Irak’a uğurlandı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da bir açıklama yaparak, Irak’ta zor günler geçiren Türkmenlerin yanında olan ve yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışan Konya halkına teşekkür etti.

Irak’a yardımlarını sürdürecek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkmenlere tekerlekli sandalye ve tıbbi malzeme yardımında da bulanacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum