-

GÜZELYURT'TA MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KONFERANSI DÜZENLENDİ

Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Güzelyurt Emniyet Amirliği’nin işbirliğiyle, Güzelyurt İlçesi’nde bir konferans düzenlendi. “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu konferansa Güzelyurt İlçe Protokolü, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

GÜZELYURT'TA MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KONFERANSI DÜZENLENDİ
25 Mart 2014 - 15:28
Etkinliğin açılış konuşmasını Güzelyurt MYO Müdürü Doç. Dr. Himmet Karadal yaptı. Karadal konuşmasında, Kaymakamlık ve Belediye başta olmak üzere kamu kurumları, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan tüm sosyal paydaşlarla işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nun nitelikli ve güçlü bir öğretim elemanı kadrosuna sahip olduğunu belirten Karadal, “Bu kadro öğrencilerimize ve yöre halkına, ayrıca ülkemize ve insanlığa önemli hizmetler sunmaktadırlar” dedi. Karadal’ın ardından kürsüye gelen Psikolog Firdevs Ersoy, madde bağımlılığı ile mücadele konusuna dikkat çekti. Madde bağımlılığının bir beyin hastalığı olduğunu ve aşılabileceğini kaydeden Ersoy konuşmasında, uygulanması gereken tedavi yöntemleri hakkında son derce önemli bilgiler verdi. Konferansın ardından öğrenciler ve protokol genel bir istişarede bulundu; öğrenciler ilçe ve MYO hakkındaki beklenti ve önerilerini sıraladı. Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, öğrencilerin beklentilerine ve sorunlarının çözümüne bizzat katkıda bulunacağını altını çizdi.

Konferans, Güzelyurt MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Fatma Küçük’ün, Güzelyurt’taki üniversite öğrencilerinin yaşam koşullarının geliştirilmesine yönelik proje önerileri ile tamamlandı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum