-

AKSARAYLI GURBETÇİLER OY KULLANMAYA GÖNDERİLDİ

Aksaraylı 300 Gurbetçi Konya ve Kayseri’de Oy Kullanmak Üzere Uğurlandı

AKSARAYLI GURBETÇİLER OY KULLANMAYA GÖNDERİLDİ
07 Ağustos 2014 - 16:24
Aksaray Belediyesi, Aksaray’a gelen gurbetçilerin oy kullanması sağlamak üzere 6 otobüs tahsis etti. Oy kullanmak isteyen 300 gurbetçi, somuncu külliyesinden otobüslerle Konya ve Kayseri’ye uğurlandı. Gümrük kapısında oy kullanmak için giden vatandaşlar, belediyenin araçlarıyla Aksaray’a geri dönecek.

Aksaraylı gurbetçilerden oluşan 300 kişi, belediye tarafından kendilerine tahsis edilen otobüslerle Konya ve Kayseri havaalanlarına gönderildi. Otobüslerden 5’i Kayseri’ye giderken bir tanesi Konya gümrük kapısına gönderildi.

Aksaray Belediyesinin gurbetçi vatandaşlar için bir hizmet sunduğunu belirten Başkan Yazgı, “Vatandaşlarımızın oy kullanmaları için otobüslerimizi hazırladık. Oy kullanmak demokratik bir haktır. Bütün vatandaşlarımızın bunu yerine getirmesi ve hassasiyeti göstermesi gerekir" dedi.

Aksaray Belediyesince bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yazgı, “Tahsis ettiğimiz otobüslerle oy kullanmak isteyen hemşerilerimizi, Konya ve Kayseri’deki havaalanlarına götürmek suretiyle böyle bir çalışma başlattık. Amacımız, gurbetçilerin gönülden kime oy kullanmak istiyorlarsa bunu sağlamaktır. En demokratik ve hür bir şekilde oylarını kullandıktan sonra gurbetçilerin, sağ salim Aksaray’a geri dönmelerini sağlayacağız” dedi.

Gurbetçi Havva Akın ise kendisinin Fransa’dan Aksaray’a geldiğini belirterek, "Özellikle Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan için geldik. Onun için her şeyimi verir, feda ederim. 'Bir oy, bir oydur' derim. Erdoğan'a canım feda olsun. Allah, başımızdan eksik etmesin. Şu an Kayseri’ye gidiyoruz. Belediye başkanımız organizasyon yapmış. Oraya oyumuzu kullanmaya gidiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum