-

ASÜ DE BU YIL 500 DEN FAZLA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OLACAK

Dışa açılımı önemseyen ve bu doğrultuda uluslararası öğrencilere kapısını açan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor..

ASÜ DE BU YIL 500 DEN FAZLA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OLACAK
11 Ağustos 2014 - 10:51
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Uzmanları Murat Kazancı ve Ahmet Alemdar, ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin’i makamında ziyaret etti ve ASÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulundu. ASÜ’de 2011 yılı öncesine kadar hiç uluslararası öğrenci bulunmadığını, 3 yıl içinde 144 uluslararası öğrencinin üniversitede eğitim almaya başladığını ifade eden Rektör Yardımcısı Şahin, bu sayının 2014-2015 döneminde 500’ün üzerine çıkmasının planlandığını belirterek, “Son 3 yıldır ASÜ’deki uluslararası öğrenci sayısı hızla artıyor. Öğrencilerimizin Aksaray’da, dil başta olmak üzere herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gayret gösteriyoruz. Bu noktada Dış İlişkiler Ofisimiz son derece verimli ve etkili çalışmalar üretiyor” dedi.

Açıklamanın ardından ASÜ Türkçe Öğretim Merkezi’nin (TÖMER) alt yapısı, burs imkânları, uluslararası öğrencilerin kabul şartları ve barınma gibi hususlar üzerine görüşüldü. Görüşmeye ASÜ Dış İlişkiler Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar da katıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum