-

AKSARAY OSB'DE TAHSİS EDİLECEK HAZIR YER KALMADI

OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Şeref Ataklı Başkanlığında yapıldı.

AKSARAY OSB'DE TAHSİS EDİLECEK HAZIR YER KALMADI
12 Ağustos 2014 - 09:05
Toplantıda 350 kişinin daha istihdam edileceği 81.000 m2 yer tahsisi yapıldı.



OSB Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıya Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali Şeref Ataklı son tahsislerle birlikte mevcut alanın tamamlanma noktasına geldiğini yeni talepler için 550 hektarlık genişleme alanının değerlendirmeye alınacağını söyledi.

OSB Yönetim Kurulu olarak yatırımcıların parsel taleplerini incelediklerini ifade eden Vali Ataklı, toplam 81.000 m2 yer tahsisi yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu.



‘Yapılan tahsislerle birlikte gerçekleşecek yatırımlar sonunda 320 kişinin daha istihdam edilmesi öngörülüyor. Bu tahsislerden sonra mevcut yerlerimizde artık tamamlanma noktasına geldi. Yeni taleplerle ilgili 550 hektarlık genişleme alanında tahsisleri yapmaya başlayacağız. Bunun için 550 hektarlık alanın tahsislere uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaları süratle sürdürüyoruz.’ dedi.

 

         OSB’DE ÖZEL MESLEK LİSESİ



Vali Ataklı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Lisesi ve öğrenci yurdu yapımı talebi ile müracaat eden bir yatırımcıya 36 dönüm okul yeri tahsisi de yaptıklarını belirterek OSB içinde böyle bir okula ihtiyaç olduğunu söyledi.



OSB’de nitelikli eleman ihtiyacının açılacak okul ile önemli oranda karşılanacağını ifade eden Vali Ataklı, ‘’Bunu öngörerek yatırım taahhüdünde bulunan yatırımcımıza 36 dönüm yeri okul yapımı için tahsis ettik. Yatırımın kısa sürede gerçekleşeceğini böylece OSB’deki fabrikalarımızın ihtiyacı olan yetişmiş eleman ihtiyacının da karşılanarak hem OSB’nin hem de şehrimizin gelişmesine kalkınmasına katkı sağlayacağını bekliyoruz’ dedi.

OSB Yönetim Kurlu olarak bölgenin ihtiyaçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Vali Ataklı yeni tahsislerin yatırımcılara ve Aksaray’a hayırlı olmasını temenni etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum