-

BELEDİYE KALDIRIM İŞGALİNE SON VERME ÇALIŞMASINI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYOR

Aksaray’ı daha düzenli, temiz ve modern bir şehir yapmanın gayretinde olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibi, kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergiliyor.

BELEDİYE KALDIRIM İŞGALİNE SON VERME ÇALIŞMASINI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYOR
15 Ağustos 2014 - 14:55
İlk olarak eski sanayi caddesinde başlatılan kaldırım işgaline engelleme çalışması, yapılan denetimlerle şehrin birçok bölgesine yayılıyor.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin muhtelif yerlerinden oluşan kaldırım işgallerini tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar.

Zabıta ekipleri, gün boyunca esnafları gezerek kaldırımların işgal edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Amaçlarının esnafa ceza yazmak olmadığını belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada esnafların kaldırım işgali konusunda duyarlı olmalarını isteyerek şu görüşlere yer verdiler

“Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüzce şehri merkezinde kaldırım işgalinin önlenmesi amacıyla başlattığımız uygulama ve çalışmalar titizlikle devam etmektedir. Esnaflarımızın yaya kaldırımı ve yol kenarlarına teşhir amacıyla koydukları malzemeler, duba, ilan ve reklam tabelası gibi çeşitli malzemelerin kaldırılması gerekmektedir.

Yaya geçişlerini engelleyen bütün malzemelerin boşaltılması, kalabalık olan şehrimizde vatandaşların daha rahat şekilde yürümesi ve alış veriş yapması sağlanmalıdır.

Kaldırım işgallerini önlemek görevinin belediye zabıtası sorumluluğunda olduğu için esnaflarımızın da belediye zabıta görevlilerimize yardımcı olmaları gerekmektedir.

Aksaray belediyesi zabıta ekipleri olarak esnaflarımıza kaldırım işgali konusunda tutanak tutmak ve ceza vermek niyetinde değildir. Sadece esnaflarımızın kurallara uymaları ve yayalara daha rahat yürüyüş yapma imkânı sağlamaları gerekmektedir. Esnaflardan kaldırım işgalinin önlenmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum