-

ÖĞRETMENLER EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Kazandırma Amaçlı Eğitim Uygulamaları” projesinin ikincisi başladı. 7 bölge ve 20 farklı şehirden 24 öğretmenin yer aldığı proje, TÜBİTAK desteğiyle yapılıyor.

ÖĞRETMENLER EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİ
19 Ağustos 2014 - 09:33
Etkinliğin açılışında konuşan ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Sedef Canbazoğlu Bilici, 21’inci yüzyılın dijital çağ olarak adlandırıldığını ve teknolojinin tıp alanından mühendisliğe, fen bilimlerinden sosyal bilimlere olduğu gibi eğitim alanında da köklü değişikliklere neden olduğunu belirtti. Eğitim alanında teknolojiyi yakalamakta biraz zorlanıldığını, buna rağmen FATİH gibi çok önemli projelerin uygulandığını anımsatan Bilici, “Ama bu işe ne kadar çok bütçe ayrılırsa ayrılsın, sistemin çarklarının ilerlemesini sağlayacak ve teknolojiyi iyi kullanacak olanlar öğretmenlerdir. Projemiz için buradan yola çıktık ve “Fen Bilimleri Öğretmenleri ne bilmeli?” diye sorduk. Öğretmenler olarak, alanımıza özgü olan veya olmayan teknolojileri iyi kullanmak zorundayız. Başka bir ifadeyle, teknolojik pedagojik alan bilgisine sahip olmalıyız” dedi.

- MEB, Teknolojiyi En İyi Kullanan Bakanlıklardan Birisi -

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise teknolojiye ulaşmanın ve onu takip etmenin zorluğuna dikkat çekti ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem idarede, hem de eğitim ortamlarında teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bakanlıklardan birisi olduğunu vurguladı. Özellikle e-okul, e-adres, e-atama ve dünyanın sayılı çalışmalarından olan FATİH projesi gibi alanlarda teknolojinin en üst seviyede kullanıldığını söyleyen Kartal, “Hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın, bunların hiçbirisi öğretmenin yerini tutamaz. Eğitimin ana kaynağı öğretmendir” dedi.

- Proje, Öğretmenlerde Yeni Bir Heyecan Doğuracaktır -

Öğretmenlerin yenilenmesi ve bilgi güncellemesi açısından bu tür projelerin son derece önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, bu gibi çalışmaların Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aksaray Üniversitesi arasındaki işbirliklerine de vesile olduğunu vurguladı. “Amacımız sadece teorik eğitim yapmak değil, milli eğitimin temel unsurlarıyla da buluşabilmektir” diyen Yılmaz, projenin öğretmenlerde yeni bir heyecan doğuracağını düşündüğünü belirtti; çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

- ASÜ Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Üniversitelerindendir -

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar da, Aksaray Üniversitesi’nin genç, dinamik ve henüz 8 yaşında olmasına rağmen, emsalleriyle kıyaslandığında, oldukça önemli başarılara imza atmış bir üniversite olduğundan söz etti. ASÜ’nün Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Acar, rakamlara değindi ve şöyle konuştu: “2011 yılında 8 bin 200 olan öğrenci sayımız, bugün yeni kayıtlarla birlikte 17 binin üzerine çıkmış durumda. Bu, 3 yılda, yüzde 100’ü aşan bir büyüme demektir. Akademisyen sayımız 480’lerden, 700 sınırına yükselmiş durumda. Fakültelerimizin sayısı 4’ten 9’a, mastır, doktora programlarımızın sayısı 6’dan 53’e yükselmiş durumda. Yani gerek fiziksel anlamda, gerekse insan kaynakları ve öğrenci anlamında, Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden birisiyiz. Türkiye’nin en özgür üniversitesi olan ASÜ hızlı büyüyen, girişimciliği önemseyen, hızla dışa açılan, emsali üniversiteler arasında akademik performans yönünden birinci durumda olan, başarılı bir üniversitedir.” Rektör Acar sözlerini, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

“Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Kazandırma Amaçlı Eğitim Uygulamaları” projesi, 26 Ağustos günü sona erecek. Proje kapsamında 24 farklı etkinliğin gerçekleştirileceği öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum