-

KOP PROJESİ KAPSAMINDA HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ DEVAM EDİYOR

Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklamada...

KOP PROJESİ KAPSAMINDA HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ DEVAM EDİYOR
15 Ağustos 2014 - 18:34
Konya ovası Projesi (KOP) kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde  mevcut damızlık sığır ve koyunculuk işletmelerinin yenilenmesi ve erkek damızlık materyal alımlarını desteklenmesi  için yürütülen proje kapsamında  erkek damızlık materyal  alımı için  bu güne kadar 130  üreticimiz 780 koç alımı için müracaatta bulunmuşlardır. Koç ve teke alımlarında hibe oranı % 80 olarak Bakanlığımızca belirlenmiştir. Mevcut hayvancılık işetmelerinin yenilenmesi içinde bu gün itibari ile 3 yetiştiricimiz ahır yapımı için müracaat etmişlerdir. Yeni ve tadilatlı ahır yapımında inşaat bedelinin % 50  si oranında hibe desteği sağlanacaktır. Müracaatlar her ayın 1-15 i arasında yapılacak olup, üreticilerimize gerek erkek damızlık materyal temininde gerekse ahır ve ağıl yapımı konularında İl Müdürümüz Bestami ZABUN gereken kolaylıklar gösterilecektir dedi.

 

      KOP PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

 

YENİ VE AHIR TADİLATLI AHIR YAPIMINDA MÜRACAT SAHİPLERİNCE  İZLENECEK YOLLAR

 

Büyükbaş hayvan ahır yapımı için başvuru tarihinde işletmesi bir yıl önceden kayıtlı ve bu tarihte işletmesinde en az 10- en çok 49 adet anaç sığır bulunması,küçükbaş hayvan ağılı yapımı için başvuru tarihinde işletmesi bir yıl önceden kayıtlı ve bu tarihte işletmesinde en az 100 en çok 200 küçükbaş anaç koyun veya keçisi olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir.

a)  Hibe Başvuru Formu,

b)  Ön Proje Formu,

c) Yatırım ile İlgili Bilgiler Formu,

ç)  Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Plan Tabloları,  

d) Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı anaç sığır veya anaç koyun-keçi işletmesinin başvuru tarihinden en az bir yıl önce kayıtlı olduğuna dair belge,

e) Yatırımın yapılacağı arazi/arazilere ait   aidiyet belgesi/belgeleri,

f) Yeni inşaat ve tadilat inşaatı yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Kamu arazisi kiralayarak (en az on yıllık kira sözleşmesi istenir.) yatırım yapan yatırımcılar için bu şart aranmaz. Üzerine yeni inşaat ve tadilat inşaatı yaptıracak işletmelerde arsanın birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge ile sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belge istenecektir.

g) Nüfus cüzdanı onaylı sureti (gerçek kişiler için)

h) Şirketi temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (tüzel kişiler için), ile tüzel kişilerin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı,

i) Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için),

j) Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı, yatırım yapma ile ilgili almış oldukları yönetim kurulu kararı,

k) Tüzel kişilik başvurularında ortak payı %25 den fazla olan kişilerden (d) ve (e) bendindeki belgeler istenir

* Başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişinin dosyanın alınması esnasında hazır bulunması şarttır. Aksi takdirde dosya incelenmez ve bir üst yazı ile iade edilir.

* Proje başvuru dosyaları, ön proje formatı, hibe başvuru formu, ekleri ve CD’si destekleyici dokümanlarla birlikte üç takım olarak hazırlanır. İki takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.

 

KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN DAMIZLIK KOÇ-TEKE MÜRACATINDA İSTENEN BELGELER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulamaya konulan Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz projeleri kapsamındaki illerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin İnşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği (tebliğ no: 2014/28) 05.07.2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

  Proje kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine ahır ve ağıl yapımına %50 hibe desteği ile küçükbaş hayvancılık  işletmelerine damızlık koç ve teke alımına %80 hibe desteği verilecektir.

Nelere Hibe Desteği Verilecektir ?

1.      Yeni ahır ve yeni ağıl yapımına % 50 hibe desteği aynı zamanda  ahır ve ağılların tadilat işlerine de % 50 hibe desteği verilecektir.

2.      Küçükbaş Hayvancılık işletmelerinin damızlık koç ve teke alımına %80 hibe desteği verilecektir.

Destek Müracaatı için aranacak şartlar nelerdir:

1.İşletme sahipleri işletme tescil belgesine sahip olacaklar ve işletmeleri müracaat tarihinden en az 1 yıl önce kaydedilmiş olacaktır.

2.Büyükbaş hayvancılık işletmeleri en az 10, en fazla 49 adet anaç sığır sahibi olacaklardır. Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ise en az 100 en fazla 200 adet anaç koyun ve keçi sahibi olacaklardır.

3.Ahır ve ağıl yaptırmak isteyen işletme sahipleri ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır.

 4.Aynı amaçlı düşük faizli  kredi veya hibe desteği kullanmamış olmalıdır.

Destek Müracaatı için İstenen Belgeler Nelerdir ?

1.Hibe başvuru formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden veya bağlı Birliklerden temin edilebilir.)

2.Kimlik Fotokopisi

3.İşletme Tescil Belgesi (İl-İlçe Müdürlüklerinden; Hayvan sayısını kulak küpe numaralarını ve işletme bilgilerini içerecek)

4.Taahhütname  (İl – İlçe Müdürlüklerinden)

5.Müracaatçı adına T.C Ziraaat Bankasında açılan bir hesaba ait iban numarası

Müracaat Nerelere yapılacaktır ?

6-SSK borcu yoktur yazısı.

7- Vergi borcu yoktur yazısı.

8- Koç-Teke başvurularında anaç koyun –keçi desteklemesinden yararlanmış dair belge veya yaptırmış olduğu herhangi bir aşılama belgesi.

Ahır ve ağıl inşaatları hibe desteği için sadece İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, damızlık koç veya teke alımı için ÇKS’de kayıtlı olduğu İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılacaktır.

Ne zaman Başvuru Yapılacaktır ?

Başvurular 1 Ağustos 2014 tarihinde başlayacak olup, her ayın 1 ila 15’i arasında kabul edilecektir.

 AKSARAY İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Geniş Bilgi İçin; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Tel; Santral 0.382.2172207 Dahili 104 internet Adresi www.aksaraytarim.gov.tr 

YORUMLAR

  • 0 Yorum