-

AKSARAY'A ÖZEL OYUN TASARLADILAR

Aksaray’a özel bir oyun tasarlayan Murat Abay, Hasan Öztürk ve Sefa Kılıç, hazırladıkları ‘Eşini Bul’ oyununu Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hediye ettiler.

AKSARAY'A ÖZEL OYUN TASARLADILAR
16 Ağustos 2014 - 16:51
Aksaray için özel bir oyun tasarlamaya karar verenMurat Abay, Hasan Öztürk ve Sefa Kılıç isimli üç arkadaş, Aksaray öz değerlerini kullanarak ‘Eşini Bul’ oyununu Aksaray’a uyarladılar. İki kapak ve iki plakadan oluşan oyunun son halini anlatan Murat Abay, Hasan Öztürk ve Sefa Kılıç, oyunun bitmiş halinin Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya hediye etti.

Arkadaşlarıyla sohbet esnasında böyle bir oyun yapmaya karar verdiklerini söyleyen Murat Abay, “Eşini bul oyunu iki kapaktan oluşuyor. İçinde Aksaray’ın değerleri var. mesela oyun için çiftlere Ulucami, Somuncubaba,Sultanhanı, Azmi Milli,  Eğri Minare, Kızılkilise, II. Kılıçaslan, Kapadokya, Hasandağı, Malaklı, Yunus Emre gibi değerlerin resimlerinin bulunduğu 12 çift var. Bu çiftlerin her birinde arka yüzünde AksarayBelediyesinin logosu var. Bu oyunu yüzyıllardır oynanan Eşini Bul oyunu. Hepsini ters çevirip karıştırıyoruz. Çiftini bulduğumuz an alıyoruz. Kim daha çok çifti bulursa oyunu kazanır. Zaten bilinen bir oyun fakat Aksaray değerleri olması hasebiyle ve şekil itibariyle ilk defa kullanılıyor”dedi.

 Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hediye edilen oyunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyip “Bizler bu şehre hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ve bu aşamada bizlere en çok yardımcı olacak yine halkımız. Murat Abay, Hasan Öztürk ve Sefa Kılıç kardeşlerimiz kendi aralarında böyle bir oyun yapmaya karar vermişler. Çok da güzel olmuş. Şehrimize gelen bir misafire hediye edilebilir. Hem oyunun içinde somuncu baba, yunus emre ulu cami, malaklı gibi şehrimizi en önemli değerleri var. İnsanımız oyun oynarken, bir taraftan da şehrimizin öne çıkan değerleri akıllarda kalması için tasarlanmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca Başkan Yazgı; oyunun bir benzerini, o esnada kendisini ziyarete gelen Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Eskil’e hediye etti.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum